17.1 C
De Bilt

SGP KRIMPEN: “WE(L) ZIJN IN DE WIJK”

Krimpen aan den IJssel – SGP gaat in 2019 energiek aan de slag. De lokale SGP heeft als jaarthema gekozen ‘We(l) zijn in de wijk’ en daar zelfs een herkenbaar jaarlogo voor gemaakt.

Tweeledig jaarthema voor wijk en welzijn

Fractievoorzitter Marco Oosterwijk legt uit dat het jaarthema tweeledig is. ‘We(l)zijn in de wijk’ is aan de ene kant gericht op het ‘welzijn in de wijk’: hoe leven we samen en gaan we met elkaar in Krimpen om? Maar ook ‘we zijn in de wijk’, waarbij we als SGP ook duidelijk maken dat we de Krimpense wijken meer dan ooit centraal stellen.

Inzetten om bij te dragen

Hugo van der Wal: “ik kom regelmatig bij mensen thuis die in hun woonomgeving problemen ervaren. Het welzijn in de wijken staat in sommige delen van Krimpen echt onder druk. Als volksvertegen-woordiger raakt me dat en zet ik me in om een steentje aan een goede oplossing bij te dragen”.

Jonge fractie

Paul Schultink vult aan dat als je het goed bekijkt de Krimpense SGP een lokale partij is: “we halen al jaren lokaal honderden stemmen meer dan bij landelijke verkiezingen en dat is niet voor niets. We hebben een jonge fractie van Krimpense betrokken inwoners die nadrukkelijk oog heeft voor wat er in Krimpen speelt. Dat valt op”.

Ook aanwezig op Facebook

Arrèn van Tienhoven: niet alleen zijn we fysiek in de wijken aanwezig, maar we zijn ook gestart met een facebookpagina per wijk, waarbij we nog dichterbij dan dichtbij willen zijn. Zo beheer ikzelf de SGP-wijkpagina ‘Boveneind’ en dat is ongelooflijk leuk. Burgerraadslid Adriaan van Beek vult aan: “ieder fractielid heeft een Krimpense
wijk onder de eigen hoede en signaleert daar wat speelt en is ook eerste aanspreekpunt; zelf doe ik dat met veel plezier in Langeland”.

Jaarlogo

Bert-Jan Ruissen: “ons jaarthema en jaarlogo maakt duidelijk dat we het als SGP niet alleen bij verkiezingswoorden laten, maar ook echt aan de slag zijn voor Krimpense inwoners. Daar mag men ons altijd op aanspreken, graag zelfs, want zo blijven we op de hoogte wat inwoners in de eigen wijk belangrijk vinden”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio