16.7 C
De Bilt

SHOP helpt Schiedamse retail- en horecaondernemers met energie besparen

Voor veel retail- en horecaondernemers zijn de snel stijgende energiekosten een grote zorg. Daarom organiseert retail- en horecaplatform SHOP twee bijeenkomsten over energiebesparing in Schiedam. Tijdens deze bijeenkomsten vertelt een energieadviseur wat ondernemers kunnen doen om de energiekosten terug te dringen en beheersbaar te houden. Met de tips kunnen ondernemers vervolgens aan de slag om hun pand te verduurzamen. Ondernemers in de binnenstad die hierbij hulp nodig hebben, kunnen zich aanmelden voor de pilot met de ‘Klusbus.’ Deze bus gaat kosteloos langs bij de ondernemer om meteen eenvoudige energiebesparende maatregelen uit te voeren.

Phons Ockerse, voorzitter SHOP: ‘’Vanuit het Rijk worden op dit moment maatregelen voor ondernemers opgesteld. Ik ben blij dat we onze ondernemers alvast een beetje kunnen ondersteunen met het besparen van energie. Juist in deze tijd van financiële onzekerheid is het van groot belang om ondernemers te informeren en helpen.’’

Tijdens de informatiebijeenkomsten op 30 november en 7 december informeert een energieadviseurs van Breijer de ondernemers over grotere en kleinere energiebesparende maatregelen die zij kunnen nemen. Omdat de ondernemers vaak geen eigenaar van het pand zijn, zijn ook de vastgoedeigenaren welkom. De ondernemers horen daarnaast meer over landelijke subsidies. Ondernemers kunnen zich vervolgens aanmelden voor de Klusbus. In januari rijdt deze Klusbus met onder andere radiatorfolie en tochtstrips langs de ondernemers om ze kosteloos een handje te helpen. SHOP start een pilot met deze Klusbus in de binnenstad. ‘’Als dit succesvol blijkt, kijken we of we de Klusbus ook in andere Schiedamse winkelgebieden kunnen laten rijden,’’ aldus Ockerse.  

Deurbordjes

Veel ondernemers sluiten hun deur om de warmte binnen te houden. Ockerse: ‘’Het publiek kan dan het idee krijgen dat de winkel of horecagelegenheid gesloten is. Daarom verstrekken wij de komende dagen aan alle 600 Schiedamse retail- en horecaondernemers een deurbordje met hierop de tekst: Natuurlijk zijn wij open, de deur is alleen dicht om energie te besparen.’’ Ondernemers die geen bordje hebben ontvangen, kunnen een e-mail sturen naar info@shopschiedam.nl.

Meer informatie en aanmelden

De twee informatiebijeenkomsten vinden plaats in SHOP op woensdagochtend 30 november van 8.00 tot 9.30 uur en op woensdagavond 7 december van 19.00 tot 20.30 uur. Schiedamse retail- en horecaondernemers en vastgoedeigenaren van winkels en horecapanden kunnen zich aanmelden tot maandag 28 november door een e-mail te sturen naar info@shopschiedam.nl. Ondernemers horen tijdens de informatiebijeenkomsten hoe zij zich kunnen aanmelden voor de Klusbus.

Over retail- en horecaplatform SHOP

SHOP is een stichting opgericht voor ondernemers in Schiedam. Het doel van SHOP is om Schiedamse retail- en horecaondernemers te ondersteunen, met elkaar te verbinden en de samenwerking te versterken. SHOP is een samenwerking tussen D&S Groep, Rabobank en Stichting Centrummanagement Schiedam. Daarnaast is ook de Gemeente Schiedam als adviseur betrokken bij SHOP. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio