Sloop oude Rabobank Capelle Stadsplein start 22 september

Capelle aan den IJssel, 13 juli 2018 – Tegelijk met het Capelse Stadsfeest wordt op zaterdag 22 september een symbolische start gemaakt met de sloop van de oude Rabobank van Capelle. Het verouderde kantoorgebouw maakt plaats voor de verdere ontwikkeling van winkelcentrum De Koperwiek en het nieuwe Stadsplein. Door het Rabobank-gebouw aan te kopen en direct te slopen maakt de gemeente Capelle ruimte en tempo om het centrumgebied verder te ontwikkelen. De vrijgekomen grond wordt op een later moment doorverkocht aan Wereldhave, eigenaar van De Koperwiek. Met deze afgesproken transactie loopt de gemeente geen financiële risico’s. 

 In het centrum van Capelle wordt al langer gesloopt, verbouwd en gebouwd. Samen met partners RET, Wereldhave, woningcorporatie Havensteder en ontwikkelaars werkt de gemeente aan een modern en dynamisch centrum waar Capellenaren prettig kunnen wonen, werken en winkelen. Wethouder Dick van Sluis (Stadsontwikkeling) is tevreden over de ontwikkelingen in het centrum tot nu toe: “Er is veel werk verzet, maar er gebeurt de komende jaren nog veel meer. Met als resultaat dat het verouderde centrum over een paar jaar klaar is voor de komende decennia. Vorig jaar kozen Capellenaren een prachtig ontwerp van het stadsplein. De sloop van de Rabobank is een belangrijke vervolgstap om het plein te kunnen inrichten. Met twee nieuwe metro-entrees, waarvan er al één gerealiseerd is, een modern winkelcentrum de Koperwiek met ca. 280 extra gratis parkeerplaatsen krijgen we een centrum dat helemaal bij de tijd is.”

Stadsfeest en markt

De symbolische start van de sloop van de Rabobank vindt plaatst tijdens het Capelse Stadsfeest op zaterdag 22 september. Tijdens dit feest treden op een groot podium bekende artiesten op en zijn er in de hele stad activiteiten voor jong en oud. Na de sloop- en herstelwerkzaamheden, die zo’n zes weken duren, start de RET begin 2019 met de renovatie van de tweede metro-entree. De vrijgekomen ruimte op het Stadsplein kan tijdelijk worden gebruikt voor activiteiten. Daarvoor biedt de gemeente ruimte voor Capelse organisaties zoals de Scouting, Capsloc, Sportief Capelle en ondernemers. Dick van Sluis: “Organisaties, sportscholen, horeca ondernemers en winkeliers hebben ongetwijfeld leuke ideeën voor activiteiten van een dag, een weekend of een week. Kinder- of sportactiviteiten, een kerstmarkt of een muziekevenement waarmee we het centrum verlevendigen.” De inrichting van het Stadsplein kan beginnen nadat de tweede metro-entree is afgerond. De donderdagse weekmarkt zal vanaf 6 september tijdelijk verhuizen. Onder de metrobaan, achter het gemeentehuis worden tijdelijke voorzieningen getroffen voor alle vertrouwde kramen van de markt.

 Bioscoop

Het populaire winkelcentrum De Koperwiek wordt in fasen gemoderniseerd. De parkeergarage nadert zijn voltooiing en de eerste nieuwe winkels zijn al geopend. Eigenaar Wereldhave onderzoekt mogelijkheden voor het verder invullen van plannen voor horeca en entertainment. Dick van Sluis: “Dat juichen wij toe. Al langer is bijvoorbeeld een bioscoop een grote wens van het gemeentebestuur en veel Capellenaren. Exploitant Arcaplex is mogelijk geïnteresseerd. Als gemeente faciliteren we waar nodig. Nieuwe initiatieven brengen ook nieuwe impulsen voor Capelle met zich mee.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio