14.7 C
De Bilt

Extra Spreekuur relatie en scheiding in Huis van de Wijk Oostgaarde in Capelle

Iedereen in Capelle aan den IJssel kan terecht bij het Spreekuur relatie en scheiding in Huis van de Wijk Oostgaarde: ouders, kinderen vanaf 12 jaar, partners zonder kinderen én professionals. Met vragen over relatieproblemen, uit elkaar gaan en kinderen krijgen. Het spreekuur was al elke maandagochtend; nu is er op de 3e maandag van de maand een avondspreekuur.

Relatieproblemen of scheiding

Twee professionals van het Centrum voor Jeugd en Gezin en Welzijn Capelle bemannen het spreekuur. Ze denken mee over alle vragen rond relaties of kinderen krijgen. Over relatietwijfels, tienerzwangerschappen, wel of geen kinderen krijgen of uit elkaar gaan, een relatieprobleem, of praktische zaken bij een scheiding. De vragen kunnen over financiële zaken gaan, juridische, emotionele of pedagogische zaken. Bijvoorbeeld: ‘Hoe maak ik een ouderschapsplan?’

Ook familieleden van gescheiden mensen kunnen langskomen. Zo vroeg een grootmoeder: ‘Mijn kleinkinderen wonen nu bij mijn ex-schoondochter. Hoe kan ik ze blijven zien?’. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen ook met vragen komen over hun gescheiden ouders. Zoals, ‘Ik ben zo boos op mijn ouders, hoe moet ik daarmee omgaan?’ of, ‘Ik haal nu slechte cijfers op school, hoe kan ik me beter concentreren?’. Kinderen en jongeren kunnen langskomen zonder ouders en hoeven niet hun naam door te geven.

Locatie en tijden

Het Spreekuur relatie en scheiding is in Huis van de Wijk Oostgaarde, De Linie 5:

  • Elke maandag van 10.00 – 12.00 uur
  • Elke 3e maandag van 18.00 – 20.00 uur.

Voor meer info, zie welzijncapelle.nl/uit-elkaar.

Het Spreekuur relatie en scheiding is een samenwerking van Centrum voor Jeugd en gezin Capelle aan den IJssel en Welzijn Capelle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio