-2.1 C
De Bilt

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en Peterson slaan handen ineen

Rhoon – Peterson wordt officieel Groene Partner van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Samen zorgen zij de komende jaren voor natuurgebied Klein Profijt, gelegen in Rhoon vlakbij Rotterdam.

Klein Profijt is een heel bijzonder natuurgebied namelijk een zoetwatergetijdengebied. Dit is een zeldzame natuursoort, met een groot aantal soorten planten die je niet op veel plaatsen ziet. Op het ritme van eb en vloed stromen geulen hier vol en weer leeg. Je kunt er gewoon van genieten, een wandeling maken of misschien zelfs een bever spotten. De spindotter en het zomerklokje doen het erg goed in Klein Profijt, ook is er een grote diversiteit aan mossen en korstmossen. Het gebied heeft een grote cultuurhistorische waarde, door het wilgenoerbos en de enige buitendijkse eendenkooi van Nederland  die zich hier bevindt.

Groene partner

Het Zuid-Hollands Landschap is blij met Peterson als Groene Partner. Michiel Houtzagers, directeur van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap: “De steun van bedrijven en donateurs is ontzettend belangrijk. Alleen dan kunnen we voor de natuur blijven zorgen. De kosten voor het beheer van een natuurgebied als Klein Profijt zijn hoger dan van andere gebieden. We moeten  bij het beheer niet alleen rekening houden met het weer, maar ook met het eb en vloed verschil en we hebben (varend) materieel nodig. Met de sponsoring van Peterson kunnen wij deze parel beschermen en behouden voor toekomstige generaties.”

Peterson

Dare to care

De samenwerking sluit naadloos aan bij het ‘Dare to Care’ programma van Peterson waarmee duurzaam ondernemen tot uiting komt in hun bedrijfsvoering. Arno Mählmann, directielid van Peterson Rotterdam: “Ons Dare to Care programma steunt op vier pijlers: onze klanten, medewerkers, milieu en gemeenschap. Wij steunen wereldwijd diverse gemeenschapsprojecten. Het sponsoren van Klein Profijt, gelegen in Rotterdam – waar het voor ons bedrijf allemaal begon – is heel speciaal. Op deze manier kunnen we bijdragen aan het onderhoud en voortbestaan van dit bijzondere natuurgebied. We kijken dan ook met veel plezier uit naar deze samenwerking.”

Over Peterson

Peterson werd in 1920 opgericht en is tot de dag van vandaag een familiebedrijf. Als onafhankelijke dienstverlener met wereldwijde kantoren in meer dan 70 landen is Peterson specialist op het gebied van logistiek, kwaliteit, certificering en risicomanagement in tal van sectoren: van de landbouw en energie tot bosbouw, duurzaamheid en textiel. Voor meer informatie zie www.petersoncontrolunion.com

Over het Zuid-Hollands Landschap

Duinen, bossen, boerderijen, boomgaarden, weilanden, waterjungles, molens en monumenten. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap zorgt sinds 1934 voor groene schatten in de provincie Zuid-Holland en vindt het belangrijk dat iedereen van dichtbij van de natuur kan genieten. Met steun van zo’n 50.000 gezinnen en veel vrijwilligers werken ze hard aan meer natuur, want in Zuid-Holland is slechts 6% beschermde natuur. Meer weten over het Zuid-Hollands Landschap, of leuke wandel- en fietsroutes in de natuur? www.zhl.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio