17.6 C
De Bilt

Enquête over parkeervakken deelscooters van start

Capelle aan den IJssel – De aangekondigde enquête over parkeervakken voor deelscooters in Capelle aan den IJssel is van start gegaan. Daarvoor is een speciale website geopend waar bewoners en gebruikers een vragenlijst kunnen invullen met een code. De gemeente neemt de uitkomsten van de vragenlijst mee in het vaststellen van de parkeervakken.

Op 10 oktober is in Capelle aan den IJssel een proef begonnen met 150 deelscooters. Door de gemeente en bewoners is vastgesteld dat veel scooters onjuist worden geparkeerd en overlast veroorzaken. Met de aanbieders van de deelscooters is afgesproken dat er versneld speciale parkeerplaatsen komen op tientallen aangewezen plaatsen in de stad. De buurthubs kunnen zowel in digitale vorm bestaan (parkeerzone is alleen zichtbaar in de app) of als fysieke vorm waarbij parkeervakken op straat zijn aangegeven.

Code

De gemeente wil graag, via een vragenlijst, de mening van Capellenaren weten over de plekken voor de buurthubs. Om misbruik van de enquête tegen te gaan, worden bewoners en gebruikers die mee willen doen gevraagd zich aan te melden. Dit kan door te mailen naar:  deelscooters@capelleaandenijssel.nl. Vervolgens wordt een code en de link van de website verstuurd waarmee de vragenlijst kan worden ingevuld. Op deze manier wordt voorkomen dat mensen meerdere keren een enquête invullen. Met de vragenlijst kan per wijk worden aangegeven welke locatie de voorkeur heeft en welke niet. Daarnaast is het mogelijk om zelf een voorstel te doen voor een locatie.

Doe mee aan de enquête!

Wethouder Rik van Woudenberg van Vervoer: “Ik hoop dat heel veel bewoners en gebruikers meedoen aan de enquête. Daarmee krijgen we als gemeente een goed beeld van waar de parkeervakken moeten komen en kunnen we een goede verdeling bepalen. Ik roep dan ook iedereen op: doe mee, vul de vragenlijst in en geef uw mening!”

De enquête loopt tot 7 december 2022. Daarna worden de gegevens bekeken en worden de parkeervakken door de gemeente vastgesteld. Als alles goed verloopt, treden op 21 december de digitale parkeervakken in werking. Voor de kerst worden bij winkelcentra De Koperwiek en De Terp en bij het IJsselland Ziekenhuis de eerste parkeervakken op straat aangebracht.

Overlast

Capellenaren die overlast ervaren of verkeerd geparkeerde of gevallen scooters in de stad zien, kunnen dat online melden bij de aanbieders: Check en Felyx. Wordt daar niet binnen 24 uur op gereageerd dan kan een melding worden gedaan bij de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio