14.5 C
De Bilt

Doe net als Sylvia de gratis budgettraining en leer om beter uit te komen met je inkomen!

Capelle aan den IJssel – Sylvia raakte door haar scheiding in de schulden. Ze volgde een budgettraining en heeft nu grip op haar geld. Op dinsdag 5 september 2023 start de nieuwe training ‘Uitkomen met je inkomen’ van Welzijn Capelle. In vijf sessies gaan deelnemers aan de slag om hun financiële situatie te verbeteren.

Trainer en maatschappelijk werker Vivian Coëlho: ‘Mensen willen wel financiële hulp zoeken, maar dat is vaak lastig door alles rondom dreigende schulden.’ Financiële stress heeft invloed op de partnerrelatie, kinderen, maar vooral op de gezondheid. De training geeft handvatten voor stressvrije financiën.

Nieuwe kijk op je financiën

‘Sylvia gaat door de training anders met geld om. ‘Ik gaf impulsief geld uit, door de stress. Nu plan ik mijn uitgaven: ik maak een lijst van alles wat betaald moet worden, en kijk hoeveel geld ik dan overhou. Ook probeer ik altijd iets opzij te zetten voor onvoorziene uitgaven.’ De budgettraining helpt deelnemers een nieuwe kijk op hun situatie te krijgen. Daardoor lukt het ze beter om actief en positief om te gaan met hun financiën. Dit zorgt voor uiteindelijk voor financiële stabiliteit, schulden afbouwen of voorkomen. Soms lukt het zelfs om te sparen.

Voor wie is de budgettraining?

De budgettraining ‘Uitkomen met je inkomen’ is voor bewoners van Capelle aan den IJssel die graag beter willen leren omgaan met geld. De training gaat onder andere over haalbare doelen, financieel overzicht krijgen en spaartips. Deelnemers moeten Nederlands spreken.

Data en tijden

De budgettraining is op dinsdagen 5, 12, 19 en 26 september, en 24 oktober. Tijd: 18.30 – 21.00 uur. De locatie volgt na aanmelding.

Inschrijven en kosten

De budgettraining is gratis. Voor meer info, kijk op www.welzijncapelle.nl/trainingen. Aanmelden voor de budgettraining kan via hulpenadvies@welzijncapelle.nu of via 010 – 707 49 00 (werkdagen, 09.00 en 16.00 uur). Ook professionals van andere organisaties kunnen Capellenaren aanmelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio