2.1 C
De Bilt

The Swapshop ontvangt ‘Ster in Circulair’

Rotterdam – Het Rotterdamse kledingruil initiatief The Swapshop ontving vandaag de vierde Ster in Circulair uit handen van duurzaamheidswethouder Arno Bonte. De Ster in Circulair is een Rotterdams keurmerk voor bedrijven en organisaties die een voorbeeld zijn op het gebied van circulair ondernemen. De Ster wordt sinds november 2020 tweemaandelijks uitgereikt en werd eerder in ontvangst genomen door respectievelijk de Rotterdamse fietsenmaker Steel Rides, SCRAP XL (verkoop industrieel restmateriaal, workshops en decorontwerp) en Gerrard Street: een Rotterdamse start-up voor modulaire koptelefoons.

The Swapshop: ruilen is het nieuwe kopen

De vierde Ster in Circulair is voor The Swapshop. Een kledingruil initiatief dat is gericht op het verduurzamen van de modeconsumptie. Onder het motto ‘ruilen is het nieuwe kopen’ startten ondernemers Monique Drent en Laura Suijkerbuijk in 2018 met de eerste SWAP-evenementen ‘Awareness Kollektif’ waar bezoekers kleding konden ruilen. Inmiddels is The Swapshop uitgegroeid tot een community van 5.000 ‘swappers’, drie shops en een bevlogen team van 13 werknemers. Voor ingeleverde kledingstukken krijgen consumenten bij The Swapshop punten op een spaarkaart, of de app, waarmee weer andere items kunnen worden aangeschaft. Duurzaam én goedkoop shoppen dus!

Fast Fashion

In Nederland worden gemiddeld per persoon 46 nieuwe kledingstukken per jaar gekocht. Jaarlijks worden zo’n 40 kledingstukken afgedankt en de gemiddelde Nederlander heeft circa 170 items in de garderobe. Modetrends veranderen steeds sneller en kleding wordt zo goedkoop mogelijk geproduceerd. De consumptie van fast fashion is de afgelopen jaren enorm gestegen.

Nomineer een Ster in Circulair

Kandidaten voor de Ster in Circulair kunnen door iedere Rotterdammer worden genomineerd. Aandragen van een kandidaat kan via rotterdamcirculair.nl/sterincirculair. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van wethouder Bonte, beoordeelt de nominaties en kiest iedere twee maanden een Ster in Circulair. Meer informatie: www.rotterdamcirculair.nl/sterincirculair

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio