27.9 C
De Bilt

Theater Plaswijckpark uitgebrand, vermoedelijk door jeugd aangestoken

Rotterdam – Rond 19.20 uur ontvingen de hulpdiensten een brandmelding op het Plaswijckpark aan de Ringdijk te Rotterdam. Bij aankomst werd als snel duidelijk dat het om een hevige brand ging met veel rookontwikkeling. Inmiddels heeft de politie een filmpje in onderzoek waarin jeugd afval achter het gebouw in brand steekt.

Rieten dak theater Plaswijckpark

Het theater en speelcafé brandden bij aankomst al hevig. De brandweer had opgeschaald naar grote brand en moest bijzondere blustechnieken gebruiken, omdat het een pand met rieten dak betrof. Dit zorgde voor een extra grote rookontwikkeling. Bewoners werd dan ook geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

Dierenleed

Hoewel Plaswijckpark is gesloten, liepen er in het familiepark nog wel dieren rond. Gelukkig wisten in de haast opgeroepen verzorgers alle dieren te redden. Verder personeel of gasten waren niet aanwezig. Dieren kunnen eventueel wel wat last hebben van rookinhalatie, maar daarover is nu nog niets bekend.

Diep triest

Voorzitter van Stichting Plaswijckpark, Annemarie Blok-Weverling, laat in het AD weten zeer verdrietig te zijn over dit drama bovenop de coronacrisis. Zij woont vlak naast het park en moest de brandweer binnen laten. “Bizar genoeg waren alle brandblussers gisteren nog gecontroleerd”, zo liet zij aan de krant weten.

Mogelijk opzettelijk aangestoken door jeugd

In een filmpje (bron: 112-vandaag) dat opdook op internet vanavond zijn twee jongens te horen en is te zien hoe één van hen zakken afval – overgoten met een brandbare vloeistof – in de brand steekt. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft inmiddels bevestigd dat de politie dit filmpje serieus neemt en in haar onderzoek meen neemt. Helaas heeft de brandweer inmiddels geconcludeerd dat het pand geheel als verloren moet worden beschouwd. Voor zover bekend zijn er geen personen gewond geraakt en zijn de dieren tijdelijk opgevangen en in orde.

Update 28 januari 2021

Inmiddels heeft de politie een 14-jarige jongen aangehouden op verdenking van brandstichting bij het theater van Plaswijckpark. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio