12.2 C
De Bilt
donderdag, 30 maart 2023

Tijdelijke containerwoningen District-U mogelijk na tekenen convenant

Donderdag 10 maart hebben wethouder Ivana Somers, Bart van der Worp (van Inspire) en Lawa de Vries (van Leyten) het convenant ‘Tijdelijke containerwoningen’ getekend. Het gaat om 320 tijdelijke woningen op het terrein van District U aan de Olivier van Noortlaan in Vlaardingen. Leyten en Inspire vormen samen de besloten vennootschap Keetwoningen BV die eigenaar is van de containerhuizen.

Containerwoningen

De woningen, die voornamelijk bestemd zijn voor studenten, starters en herstarters (denk aan mensen die gaan scheiden en opnieuw starten op de woningmarkt), leveren een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de woningnood in de regio.

Voorbeeld containerwoning
Voorbeeld containerwoning – Foto: gemeente Vlaardingen

Studio’s

De containers worden de komende maanden opgeknapt en geplaatst op het terrein. De studio’s hebben een woonoppervlakte van circa 27 m2  en worden volledig ingericht verhuurd. Alle studio’s zijn voorzien van eigen douche, toilet en keuken. Ook worden er ook gemeenschappelijke ruimtes ontwikkeld zoals een wasruimte. 

Maximaal 10 jaar

Zodra de studio’s – die voor een periode van maximaal 10 jaar zullen blijven staan – klaar zijn voor bewoning, worden ze verhuurd door Gapph. Deze vastgoedspecialist zorgt ook voor het beheer van de tijdelijke behuizing. Daarnaast zet Gapph zich ook in voor een prettige leefomgeving voor nieuwe en bestaande bewoners van de buurt. Het zal actief optreden om overlast tegen te gaan en wil met verschillende initiatieven het buurtgevoel voor alle bewoners versterken.

Meer informatie

Binnenkort wordt er op www.fairlandstudios.nl meer informatie over de het huurproces verstrekt en kunnen geïnteresseerden zich alvast aanmelden.  In de zomer van 2022 worden de studio’s verhuurd. 

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio