15.7 C
De Bilt

Valentijnsacties in Schollevaar

Capelle aan den IJssel – Love was in the air in Schollevaar, op 14 februari – en dat gold niet alleen voor verliefde stelletjes. Kinderen uit de wijk deden vanuit het KinderLab iets liefs voor oudere medebewoners. En ook bezoekers van Huis van de Wijk Schollevaar kregen een warm gevoel zodra ze naar binnen stapten voor de valentijnsacties.

Valentijnsacties

De buitenspeelclub, de meidenclub én de peuters van het MiniLab maakten (soms met een beetje hulp) de prachtigste Valentijnskaarten. Eentje voor iemand die ze zelf lief vonden, en één voor een ouder iemand in de buurt die wel wat aandacht kon gebruiken. Bij het maken kletsten ze honderduit over hun ouders, opa’s en oma’s.

Postbodes

Met een groepje van vier meiden bracht kinderbuurtcoach Josca van Herk van Welzijn Capelle 45 kaarten rond bij oudere bewoners. Hier en daar gaven de meiden voor de valentijnsacties ook kaartjes weg op straat om mensen blij te maken, zoals een meneer in een scootmobiel. Zijn reactie: ‘Wat fijn dat jullie dit doen!’ Mevrouw Meij (met rode trui) was zo blij dat het groepje jonge postbezorgers er stil van werd. Josca: ‘Toen zij de deur dichtdeed, zeiden de meiden: “O, wat was die mevrouw LIEF!” We hebben veel blije gezichten gezien bij onze actie.’

Stoepkrijttekeningen

Op het schoolplein aan het Louvre maakten kinderen stoepkrijttekeningen met lieve boodschappen, eentje speciaal voor een juf. Ook deden ze Valentijnsspelletjes, zoals ringwerpen met een hartjesring.

Huis van de Wijk

In Huis van de Wijk Schollevaar aan het Stationsplein creëerden bewoners in de hal een eigen liefdeslaantje, door op een stickertegel een mooie boodschap te schrijven. Ook kregen bezoekers die dag zelfgemaakte hartjeszeepjes, en konden ze een lief kaartje schrijven om aan een ballon te hangen. Het Huis van de Wijk was helemaal in Valentijnssferen versierd door decorbouwer Tom en zijn assistent. Op 13 februari was er vast een muzikale warming-up met zanger John van Krimpen en het team Gezelligheid kent geen tijd. Bezoekers konden ook een romantische foto laten nemen door huisfotograaf Ed in zijn Valentijnsfotobooth.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio