17.4 C
De Bilt

Verjaardagskaart voor 18-jarige Vlaardingers

Wordt jij binnenkort 18 en woon je in Vlaardingen? Dan kun je een verjaardagskaart van de gemeente in je brievenbus verwachten! Op de kaart staat alle informatie die je als 18-jarige nodig hebt om je zaakjes zelf te regelen nu je officieel volwassen bent. Deze informatie is te vinden op www.vlaardingen.nl/18.

De verjaardagskaarten worden vanaf vandaag, 15 juni, verzonden aan Vlaardingers die 18 jaar worden. Mathijs had vandaag de primeur. Hij kreeg op zijn verjaardag de eerste verjaardagskaart overhandigd door wethouder Koen Kegel en steunraadslid Thijs Pince van der Aa (ONS.Vlaardingen). Zij kwamen langs met taart en bloemen om de jarige Vlaardinger te feliciteren én om hem op weg te helpen met alles wat hij nu zelf moet regelen. 

Alle informatie op één plek als je 18 wordt

Wie 18 jaar wordt, kan eventueel studiefinanciering, zorgtoeslag of huurtoeslag aanvragen. Ook kunnen zij zich inschrijven voor een huurwoning, moeten ze beslissen of ze donor willen worden en mogen ze bij de volgende verkiezingen stemmen. Hoe ze dat allemaal kunnen regelen? Die informatie en nog veel meer is nu gebundeld op één centrale plek: www.vlaardingen.nl/18

Visie op dienstverlening

Wethouder Koen Kegel (Dienstverlening) vindt de verjaardagskaart een mooi voorbeeld van hoe de gemeente inwoners met de dienstverlening positief kan verrassen. “We willen met onze dienstverlening een glimlach op het gezicht toveren van de Vlaardinger. Dat doen we door bereikbaar, betrouwbaar en betrokken te zijn, maar ook door, waar het kan, net dat stapje extra te zetten.”

Dat zijn de uitgangspunten die staan beschreven in de nieuwe visie op dienstverlening. Wat wethouder Kegel betreft is de verjaardagskaart slechts het begin. “In de toekomst willen we onze inwoners, ondernemers en partners in de stad vaker positief gaan verrassen. Ik nodig dan ook iedereen uit die daar ideeën over heeft om die te delen met de gemeente.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio