6.8 C
De Bilt

Verkeersexamen op de fiets in Albrandswaard

Kinderen uit de groepen 7 in Albrandswaard legden maandag 20 juni het landelijk Praktisch Verkeersexamen af. Zij deden dit onder het toeziend oog van leraren, ouders en wethouder Mieke van Ginkel. ,,Het is enorm belangrijk dat jongeren zich op een veilige manier door hun wijk en dorp kunnen bewegen en ook vooral weten hoe dat moet”, aldus de wethouder.

Verkeersexamen

Bij het Praktisch Verkeersexamen wordt gekeken of kinderen hun kennis van het verkeer op de juiste manier kunnen toepassen. Daarvoor gaan de kinderen de weg op. Zij fietsen in een voor hen bekende omgeving. In de route zijn kenmerkende verkeerssituaties opgenomen zoals een kruising met verkeerslichten, een brug, een rotonde en wegen met of zonder aparte fietspaden. Vrijwilligers staan op vaste punten van de route om te kijken of de kinderen hun fiets onder controle hebben (bijvoorbeeld remmen en bochten nemen) en hoe zij zich gedragen in het verkeer.
De controle over de fiets is een belangrijk onderdeel van het verkeersexamen omdat het kinderen en ouders bewust maakt van het belang van een veilige fiets.

Samen

,,Ik vind het een goede zaak dat er met dit verkeersexamen, maar ook met een project als School of SEEF aandacht is voor verkeerssituaties, goed leren fietsen en weten hoe je te gedragen in het verkeer”, reageert wethouder Mieke van Ginkel. ,,Het is aan ons als gemeente om de verkeersveiligheid op orde te hebben, maar het kennen van de regels, zelfstandig worden en verantwoordelijkheid nemen is iets wat de kinderen leren. Wij als gemeente geven het zo veilig mogelijk maken van de schoolroutes de komende jaren prioriteit. Ook willen we de fietser en voetganger centraal zetten en de auto de gast laten zijn in onze dorpskernen. Op die manier hopen we samen een zo veilige mogelijke verkeersomgeving te creëren.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio