15.6 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Bij verkeersexamen Capelle is er prijs voor beste groep leerlingen

Capelle aan den IJssel – Wethouder Rik van Woudenberg heeft maandagochtend 8 april op het Amnestyplein het startsein gegeven voor het verkeersexamen in Capelle aan den IJssel. Verdeeld over drie examendagen doen 444 leerlingen van 13 Capelse basisscholen mee aan het verkeersexamen. Het gaat om kinderen van groep 7 en 8. Zij fietsen een route door de buurt om te laten zien dat ze de verkeersregels goed kennen. Als de leerlingen het examen halen, ontvangen ze een diploma. Nieuw dit jaar is dat de groep met de minste fouten een wisselbeker en een dagje uitje wint.

De wisselbeker mag een jaar lang bij de winnaars in het klaslokaal staan. Maar er is nog een prijs. De winnende groep krijgt namelijk ook een dagje uit. De bestemming hiervan is nog een verrassing.

Wethouder Rik van Woudenberg hoopt dat de kinderen extra hun best doen, omdat ze graag de prijs willen winnen. “Het drukke verkeer in de stad brengt veel gevaren met zich mee. Het is daarom belangrijk dat kinderen de verkeersregels goed kennen. Veel van deze kinderen gaan volgend jaar naar de middelbare school. Ze komen dan nieuwe situaties in het verkeer tegen. Dit examen bereidt de leerlingen daar op voor. De wisselbeker en het dagje uit zijn een goede motivatie voor de kinderen om zich extra goed te verdiepen in de verkeersregels. En hopelijk doen er volgend jaar nog meer scholen mee aan het examen”, aldus de wethouder.

Over het verkeersexamen

Het praktijkexamen wordt afgenomen door Verkeersexamenbureau Nederland, dat het in opdracht van de gemeente uitvoert. Eerder dit jaar hebben alle leerlingen al een schriftelijk examen gedaan. Tijdens het praktijkexamen fietsen de kinderen in een oranje hesje een route, die door hun woon- en schoolgebied gaat. Onderweg worden de deelnemers beoordeeld door vrijwilligers. Zij kijken of de kinderen de verkeersregels goed kennen. Na afloop krijgen de leerlingen die slagen een diploma. Kinderen die te veel fouten maken, mogen nog een keer meedoen aan het verkeersexamen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio