15.9 C
De Bilt

Verkeersexamen: Capelse kinderen doen mee

Capelle aan den IJssel – Wethouder Rik van Woudenberg (verkeer) heeft dinsdagochtend 11 april het startsein gegeven voor het verkeersexamen in Capelle aan den IJssel. Verdeeld over drie examendagen doen 385 leerlingen van 13 Capelse basisscholen mee aan het verkeersexamen. Het gaat om kinderen van groep 7 en 8. Zij fietsen een route door de buurt om te laten zien dat ze de verkeersregels goed volgen. Als de leerlingen het examen halen, ontvangen ze een officieel verkeersdiploma.

verkeersexamen. Foto: Jan Kok

Verkeersexamen

De start van het verkeersexamen vond plaats op het Amnestyplein. Wethouder Rik van Woudenberg gaf het startsein door een speciaal verkeerslicht op groen te zetten. “Veel van deze kinderen gaan volgend jaar naar de middelbare school. Ze fietsen dan vaker en zelfstandiger door de stad. Dit examen bereidt de leerlingen daar op voor. Het drukke verkeer brengt gevaar met zich mee. Daarom is het belangrijk dat de kinderen verkeersregels goed kennen”, aldus de wethouder.

verkeersexamen. Foto: Jan Kok

Praktijkexamen

Het praktijkexamen wordt afgenomen door Verkeersexamenbureau Nederland, dat het in opdracht van de gemeente uitvoert. Eerder dit jaar hebben alle leerlingen al een schriftelijk examen gedaan. De kinderen hebben de route van het praktijkexamen van te voren geoefend. Op deze manier kunnen ze hun aandacht volledig richten op het volgen van de verkeersregels. In een oranje hesje fietsen de kinderen een route, die door hun woon- en schoolgebied gaat. Onderweg worden de deelnemers beoordeeld door vrijwilligers, die kijken of ze de verkeersregels goed kennen. Na afloop krijgen de leerlingen die slagen een verkeersdiploma. Kinderen die te veel fouten maken, mogen nog een keer meedoen aan het verkeersexamen.

verkeersexamen. Foto: Jan Kok

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio