1.7 C
De Bilt

verkeersexamen: Capelse kinderen doen mee

Capelle aan den IJssel – Wethouder Maarten Struijvenberg heeft maandagochtend 23 mei het startsein gegeven voor het landelijk verkeersexamen in Capelle. Verdeeld over twee examendagen doen 550 leerlingen van 14 Capelse basisscholen mee aan het examen. De kinderen fietsen een route door de buurt om te laten zien dat ze de verkeersregels goed kunnen toepassen. Als de leerlingen het examen halen, ontvangen ze een officieel diploma.

Verkeersexamen

De start van het examen vond plaats op het Stadsplein van Capelle. Wethouder Struijvenberg gaf het startsein door een speciaal verkeerslicht op groen te zetten. “Veel kinderen gaan volgend jaar naar de middelbare school en begeven zich dus vaker en zelfstandiger op andere routes in de stad. Het drukke verkeer brengt altijd gevaar met zich mee, dus het is belangrijk dat de kinderen de regels kunnen dromen”, aldus de wethouder.

Fietsexamen. Foto: Jan Kok

Eerder dit jaar hebben alle leerlingen al een schriftelijk examen gedaan. De kinderen hebben de route van het praktijkexamen van te voren geoefend. Op deze manier kunnen ze hun aandacht volledig richten op het toepassen van de regels. In een oranje hesje fietsen de kinderen een route, die door hun woon- en schoolgebied gaat. Op diverse punten op het parcours beoordelen vrijwilligers hun verrichtingen. Na afloop krijgen de leerlingen een diploma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio