13.6 C
De Bilt

Waterleiding breekt in Rotterdam- Crooswijk, meerdere sinkholes

Rotterdam- Dinsdagochtend werd even voor half 11 de brandweer gealarmeerd voor een wateroverlast op de Boezemweg ter hoogte van de kruising met de Goudse Rijweg. De melder gaf aan dat er een waterleiding gebroken was en dat de hele straat onder water stond en dat ook de parkeergarage van het appartementencomplex onder water gelopen was. Door de breuk zijn er in de Boezemweg meerdere sinkholes ontstaan. De brandweer heeft opgeschaald naar Grote Hulpverlening en Grip 1 afgekondigd

Breuk waterleiding lijdt toch flinke lekkage parkeergarage

Door het lek stond er een laagje water van zo’n acht centimeter in een parkeergarage onder een van de appartementengebouwen. Daarin staan naar schatting honderden auto’s geparkeerd. Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het om een forse waterleiding. De oorzaak van de leidingbreuk is bij de brandweer niet bekend.

Meerdere sinkholes ontstaan door breuk

Doordat de waterleiding in gesprongen is het zand weggespoeld. Hierdoor zijn er op verschillende plekken in de boezemweg sinkholes ontstaan. Deze zijn door de hulpdiensten afgezet en worden later gemaakt.

Ondergelopen kelders door waterleiding breuk

Meerdere bewoners van het getroffen appartementencomplex spreken van een rave in hun kelderruimtes, veel spullen die erin stonden kunnen we nu weggooien zo melde de gedupeerde bewoners. De meeste buurtbewoners stonden vanaf hun balkon te kijken naar het voorval. Een buurtbewoner die wij hebben gesproken meldde ons dat er in de straat voertuigen geparkeerd stonden. Deze zijn door een takelwagen van de politie weggehaald.

  • Waterleiding
  • Lelystad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio