Tijdens Week van het Nederlands is er veel leuks te doen in Capelle aan den IJssel

Nederlands is een wereldtaal! Of je Nederlands nu perfect is of je het nog (wat beter) wilt leren, voor iedereen zijn er in de 7e Week van het Nederlands (2 tot 9 oktober – heel veel leuke gratis taalactiviteiten te doen. Ook in Capelle aan den IJssel!


De Week van het Nederlands

De Week van het Nederlands zet dit jaar de taal op stelten. Op 30 september delen daarom mooi verklede steltlopers flyers uit tussen de markt en de bibliotheek. Hierop staan de activiteiten en informatie over aanmelding. Voor álle Capellenaren die het leuk vinden iets (meer) met taal te doen.

Speuren, zingen en showen

In de Week van het Nederlands valt er veel te beleven. De partners van het Digi-Taalhuis hebben samen een programma opgesteld dat zo veelzijdig is als het Nederlands zelf. Iedereen kan meedoen met taal! Zo organiseert NLtraining op 5 en 6 oktober een taalspeurtocht met weetjes over Capelle, kunnen Capellenaren op 7 oktober in de bibliotheek Nederlandse liedjes zingen met elkaar, en is er op 8 oktober in CAPSLOC een interactieve Taalshow. Het volledige programma van de Week van het Nederlands vind je op www.bibliotheekaandenijssel.nl/digi-taalhuis.html.

Verkiezing Taalcoach van het Jaar

Tijdens de Capelse 7 dagen van het Nederlands wordt ook de Taalcoach van het Jaar gekozen. De taalcoaches van Stichting Taalcoaching Capelle zijn vrijwilligers die Capellenaren helpen om beter Nederlands te leren. Stemmen op taalcoaches Theo, Ingrid of Hanne kan tot en met 6 oktober 2021 via taalcoachingcapelle.nl/2021/09/14/verkiezing2021. De Taalcoach van 2021 krijgt op donderdag 7 oktober een prijs van wethouder Harriët Westerdijk (15.00 uur bij Brownies & Downies, Stadsplein).

Ook deze Week van het Nederlands maakt het weer duidelijk: taal is gewoon leuk!

Het is een samenwerking van Vlaams-Nederlands Huis de Buren en de Taalunie. De Capelse Week van het Nederlands wordt georganiseerd door het Digi-Taalhuis Capelle aan den IJssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio