15.8 C
De Bilt

Welzijn Capelle loopt mee tijdens Nacht van de Vluchteling

Capelle aan den IJssel – Voor de tweede keer liepen medewerkers van Welzijn Capelle een stukje mee in de Nacht van de Vluchteling (17-18 juni). Samen haalden ze ruim €1.700 op. Samen haalden lopers in het hele land die nacht maar liefst €1.270.000 op voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

Welzijn Capelle

Directeur Hans Roskam van Welzijn Capelle: ‘De afgelopen jaren moesten meer mensen dan ooit vluchten voor oorlog en geweld. Die willen we graag helpen met noodhulp voor de eerste opvang. Het team begeleidt statushouders in Capelle, geeft tijdelijke ondersteuning aan Oekraïners en helpt nieuwkomers bij hun inburgering; dat maakt dat we ons extra solidair voelen met vluchtelingen wereldwijd.’

Een team van acht collega’s liep 10 kilometer mee op 17 juni. De Welzijnswandelaars hadden er zin in, ook het jongste lid: de kleine Inaya van zes maanden, die meeliftte met haar mama. Het team van Welzijn Capelle is blij een steentje te hebben kunnen bijdragen en wil alle sponsors hartelijk bedanken.

Een enthousiast teamlid: ‘Wij doen weer mee volgend jaar, hopelijk met een nog groter team! En wie weet lopen we dan weer de route van 20 kilometer, net als vorig jaar.’ In 2024 is het de 15e editie van de Nacht van de Vluchteling, dus die wordt extra speciaal. Totaal liepen dit keer 5.500 mensen mee in Nijmegen, Amersfoort, Rotterdam, Tilburg en Haarlem voor een wandeling van 10, 20 of 40 kilometer.

Voor meer informatie, zie nachtvandevluchteling.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio