Wethouder Van Aaken leest voor over duurzaamheid

Schiedam Wethouder Patricia van Aaken las vrijdag, op de Dag van de Duurzaamheid in het Onderwijs, voor aan de leerlingen van groep 6 van Basisschool De Taaltuin. Ze deed dit om extra aandacht te vragen voor duurzaamheid in het onderwijs.

Wethouder van Aaken

De wethouder las voor uit het boek De Kracht van Nieuwe Energie over duurzame energie en energie besparen. Daarnaast volgden de leerlingen een energieles, waarin aandacht was voor energiebesparing door onder andere te experimenteren met isolatiehuisjes. De gemeente Schiedam zet zich het hele jaar in voor duurzaamheid in het onderwijs, onder andere door het organiseren van energielessen en via het NME centrum.

Duurzaamheid

De Dag van de Duurzaamheid Onderwijs wordt sinds 2008 georganiseerd. Aan deze dag doen veel basisscholen, middelbare scholen én mbo-scholen jaarlijks mee. Op deze landelijke dag wordt extra aandacht gevraagd voor duurzaamheid in het onderwijs. De Dag van de Duurzaamheid Onderwijs vond plaats in aanloop naar de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober. Die dag viel dit jaar in het weekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio