15.5 C
De Bilt

Winnaars Rotterdams Stadsdictee 2022 bekend

Rotterdam – Het Stadsdictee van 2022 vond dinsdag 17 mei plaats in het Stadhuis van Rotterdam. Wethouder Bokhove maakte rond 20.30 uur de winnaars bekend.

De winnaars van het Rotterdams Stadsdictee 2022

  • Categorie vmbo tl – Israa Talhaoui, Melanchthon mavo Schiebroek
  • Categorie havo – Isabel Scheele, Emmauscollege Rotterdam
  • Categorie vwo – Kian Auw Yang, Erasmiaans Gymnasium

Wethouder Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal reikte de prijzen uit aan de drie winnaars. De winnaars waren erg blij met hun eerste plaats.

Enkele reacties

Israa Talhaoui: ‘Sommige woorden waren best wel moeilijk om op te schrijven, daar had ik wel moeite mee, maar toen dacht ik: rustig blijven, komt wel goed.’

Isabel Scheele: ‘Ik vond het een heel leuk dictee, maar het was wel moeilijker dan ik had gedacht. Ik wist zeker dat ik een paar foutjes had gemaakt dus ik had niet verwacht dat ik eerste zou worden.’

Kian Auw Yang: ‘Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik eerste zou worden.’

Winnaars stadsdictee Rotterdam
Winnaars stadsdictee Rotterdam – Foto: Rhalda Jansen

Samen met 45 andere leerlingen

De winnaars deden samen met zo’n 45 andere leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs mee aan de grote finale van het Stadsdictee. Deze leerlingen waren via voorrondes op school geselecteerd. Schrijver Ernest van der Kwast, bekend van zijn boek Mama Tandoori las het door hem geschreven dictee met als titel ‘Smachten naar een hartstochtelijke persconferentie’ voor.

De jury

Een vakkundige jury, bestaande uit Carrie Jansen (cabaretière, schrijfster en politiek activiste, Lena Evora (zangeres en verhalenverteller) en Jeffrey Klavert (docent Nederlands in Rotterdam) gaf na het maken en het nakijken van het dictee een terugkoppeling van de meest opvallende zaken en de meest gemaakte fouten per niveau.

De tekst van het dictee & toelichting staan vanaf woensdag op https://onderwijs010.nl.
Het Stadsdictee is ook terug te kijken via: https://channel.royalcast.com/landingpage/gemeenterotterdam/20220517_3/

Het Stadsdictee is een leuke een leerzame manier voor leerlingen om met taal bezig te zijn. De gemeente Rotterdam organiseert sinds 2013 elk jaar het Rotterdams Stadsdictee.

Door Corona kon het Rotterdamse Stadsdictee in 2020 en 2021 niet plaatsvinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio