9.3 C
De Bilt
woensdag, 25 mei 2022

Zonnepanelen liggen los op Vijverflat Krimpen

Krimpen aan den IJssel- Maandagmiddag 10 februari kwam er om 16:28 een melding binnen van een stormschade aan de Vijverlaan in Krimpen aan den IJssel. Zodra de brandweer ter plaatste kwam bleken er een aantal zonnepanelen los te liggen op de Vijverflat. Daardoor is de brandweer het dak op gegaan. Toen de brandweer het dak op gegaan was zagen zij dat er op de andere flat ook nog een aantal Zonnepanelen los lagen.

Bewoners Vijverflat mochten niet naar buiten

Doordat er mogelijk zonnepanelen van het dak af konden waaien. Heeft de politie bewoners geadviseerd om niet hun woning te verlaten. De politie heeft een ruim gebied afgezet en mensen mochten niet terug naar hun woningen. Ook heeft de politie het gebied ruim afgezet. Zo werden de Vijverlaan vanaf de Ouverturenlaan tot aan het kruispunt met de Krimpenerbosweg afgesloten. Ook werd de gehele Krimpenerbosweg afgesloten.

Bedrijf uit Antwerpen opgeroepen voor Assistentie

De brandweer heeft een gespecialiseerd bedrijf als assistentie gevraagd. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het werken met Zonnepanelen. Dit bedrijf zit gevestigd in Antwerpen. Het bedrijf is onder politiebegeleiding ter plaatste gekomen en assisteert de brandweer met het verwijderen van de zonnepanelen.

Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure afgekondigd

De brandweer heeft het Sein Grip 1 afgekondigd. Bij een Grip 1 melding komen alle hulpdiensten ter plaatste op een gesprek te houden. Tijdens dit gesprek word er gekeken of er extra personeel moet worden ingezet of er opvang geregeld moet worden en of er andere risico’s zijn voor de omgeving.

Sporthal de boog is opvangplek voor bewoners Vijverflat

De Gemeente heeft in sporthal de Boog een opvanglocatie gemaakt voor alle bewoners die nog niet naar huis kunnen. De gemeente geeft aan nog niet te weten hoelang het incident nog gaat duren en daarom een opvanglocatie gecreëerd te hebben. Hoeveel bewoners hier naartoe zijn gegaan is op dit moment niet bekend.

Update’s via de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

maandag 10 februari 2020 – 22:34: De afzettingen worden weggehaald waardoor op zeer korte termijn de Krimpenerbosweg en Vijverlaan volledig vrij worden gegeven. Hiermee eindigt de berichtgeving

maandag 10 februari 2020 – 22:33: Het is weer veilig om naar buiten te gaan. De brandweer voert samen met de installateur de laatste werkzaamheden uit.

maandag 10 februari 2020 – 22:03: Doorgaande wegen Ouverturelaan en Vijverlaan zijn vrijgegeven voor het verkeer.

maandag 10 februari 2020 – 21:50: De flat uitkijkend op de Ouverturelaan is door de brandweer samen met de installateur gecontroleerd en alle panelen zijn geborgd. Bewoners van deze flat kunnen weer veilig naar buiten.

maandag 10 februari 2020 – 20:48; Een helikopter van de politie heeft de brandweer geholpen met het doen van onderzoek op het dak. Het specialistische hoogtereddingsteam van de brandweer gaat samen met de installateur de zonnepanelen extra borgen.

maandag 10 februari 2020 – 20:03: Uit voorzorg sluit de politie de Krimpenerbosweg, Vijverlaan en Ouverturelaan af voor de veiligheid van omstanders.

maandag 10 februari 2020 – 20:00: De brandweer onderzoekt de mogelijkheid om de panelen op het dak te borgen gezien de harde wind. Woont u aan de Vijverlaan? Blijf dan uit voorzorg binnen voor uw eigen veiligheid.

maandag 10 februari 2020 – 19:07: Er dreigen zonnepanelen van de flat te vallen. Hulpdiensten zijn ter plaatse voor een plan van aanpak.

© Mike Spinhoven Regio online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio