2.1 C
De Bilt

Aan de slag met verduurzamen van schoolgebouwen in Dinkelland

Dinkelland Aan de slag met Verduurzamen. Een duurzaam schoolgebouw heeft een gezond binnenklimaat, een laag energieverbruik en is betaalbaar. De gemeente Dinkelland wil een duurzaamheidsplan maken voor alle scholen in de gemeente. Het plan wordt gemaakt in samenwerking met de schoolbesturen en duurzaamheidscoaches van het ontzorgingsprogramma ‘Maatschappelijk Vastgoed Overijssel’ van de provincie Overijssel. Vandaag, op 24 mei, is die samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

De resultaten van het duurzaamheidsplan worden verwerkt in het Integraal Huisvestingsplan Onderwijshuisvesting (IHP). Een IHP is een plan dat kijkt naar de verwachte ontwikkelingen van de huisvesting in het onderwijs voor de lange termijn. De gemeente Dinkelland heeft een IHP dat geldig is tot 2030, waarin met de aanstaande versie ook duurzaamheid een plek krijgt.

Ondertekening overeenkomst

Om de samenwerking met het ontzorgingsprogramma te beklinken is door alle betrokken partijen een intentieovereenkomst getekend. Dit heugelijke moment vond vandaag plaats in het bijzijn van de provincie, KONOT, Consent, Carmel, wethouder Ben Blokhuis en wethouder Ilse Duursma.

Wethouders, KONOT en Twents Carmel College. Foto: gemeente Dinkelland

Aan de slag

“Dankzij dit plan zorgen we ervoor dat schoolgebouwen klaar worden gemaakt voor de toekomst. Een gezond binnenklimaat is daarnaast een belangrijke voorwaarde om goed te kunnen leren. Twee vliegen in één klap dus”, vertelt wethouder Blokhuis.

Meer informatie over het ontzorgingsprogramma is op de volgende website te vinden: https://www.nieuweenergieoverijssel.nl/ontzorgingsprogramma-maatschappelijk-vastgoed/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio