16.3 C
De Bilt

Bibliotheek Wijhe blijft mogelijk in Langstraat, 3 locaties in beeld

Als het aan het college van B&W ligt, houdt Wijhe een servicepunt voor de bibliotheek in de Langstraat. Daarvoor zijn drie locaties in beeld. Het gaat om de huidige locatie aan de Langstraat 38, het pand “Bij de boom” (Ygdrasil) Langstraat 1 en Langstraat 58-60-62, het pand van Hemeltjen. Het college komt tot dit voorstel op basis van onderzoek naar wat nodig is om een bibliotheekvoorziening te houden die klaar is voor de toekomst.

Het onderzoek is in opdracht van de gemeente uitgevoerd door de Rijnbrinkgroep. Voor het onderzoek is gesproken met onder andere de stichting Bibliotheek Salland, stichting Vrienden van de Wijhese bibliotheek, Gastvrij Wijhe en verschillende pandeigenaren. Ook hebben inwoners via een digitale enquête hun mening kunnen geven.

Servicepunt in bibliotheek Wijhe behouden

Naar aanleiding van dit onderzoek heeft het college een voorlopige richting uitgesproken. Verantwoordelijk wethouder Judith Compagner hierover: “Wij willen graag een servicepunt van de bibliotheek in Wijhe houden. Het SPOC en het gemeentehuis bleken minder geschikt en vallen af. Wel kwamen uit het onderzoek nog twee nieuwe locaties aan de Langstraat naar boven. En die gaan we samen met de huidige locatie nog verder onderzoeken op het gebied van inpassing en samenwerking. Mooi trouwens om te zien dat ook met het oog op het aantrekkelijk houden van het centrum van Wijhe de bibliotheek van toegevoegde waarde is.”

Het verdiepende onderzoek moet medio mei 2023 klaar zijn. Daarna legt het college een definitief voorstel voor aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt naar verwachting in juni/juli hierover een besluit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio