6.8 C
De Bilt

Gratis hulp bij energie besparen als je dat zelf niet kunt betalen 

Raalte De energieprijzen zijn hard gestegen Het is voor veel mensen steeds lastiger om rond te komen. Daarom krijgen inwoners met een laag inkomen hulp bij het energiezuiniger maken van hun huis. De gemeente Raalte en gemeente Olst-Wijhe hebben samen met welzijnsorganisaties, lokale initiatieven en de woningcorporatie de handen ineengeslagen en zijn samen het project Warm voor elkaar gestart. Inwoners van gemeente Raalte kunnen via raalte.nl/warm-voor-elkaar kijken of ze in aanmerking komen voor deze hulp en zich hier aanmelden.

Gratis hulp via warm voor elkaar

Naast de eenmalige energietoeslag wil gemeente Raalte extra ondersteuning bieden aan inwoners die moeite hebben met het betalen van hun energierekening. Zo ontstond Warm voor elkaar. De afgelopen maanden zijn er voor dit project vrijwilligers opgeleid tot energiebespaarcoaches en/of energieklussers. Deze coaches en klussers bieden gratis hulp aan inwoners met een laag inkomen. Dit gebeurt in de vorm van gratis advies en het plaatsen van gratis materialen, zoals het aanbrengen van radiatorfolie, het dichten van tochtige kieren en het plaatsen van een waterbesparende douchekop. Op maandag 23 januari is het officiële startsein gegeven aan Warm voor elkaar en kunnen inwoners zich aanmelden.

Ben Nijboer: “Het is belangrijk dat mensen die een hoge energierekening hebben, snel geholpen worden. Hoe mooi is het als een vrijwilliger uit je eigen dorp jou daar een handje bij helpt? Buurtgenoten helpen buurtgenoten, dorpsgenoten helpen dorpsgenoten. Dat is hoe we er voor elkaar willen zijn in Raalte en daar ondersteunen we als gemeente bij.” 

Wijz Welzijn is partner in het project en coördineert de vrijwillige energiecoaches en energieklussers: “Een van onze doelen is het in contact brengen van mensen met elkaar. Het project Warm voor elkaar is hier een mooi voorbeeld van. Inwoners zoeken elkaar op, en wij bieden een steuntje in de rug als het gaat om de coördinatie en de financiële afhandeling. Zo kunnen de vrijwilligers zich goed focussen op wat centraal staat: hulp bieden.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio