27.6 C
De Bilt
woensdag, 29 juni 2022

Gratis inzameling van plastic verpakkingen en glas voor organisaties en bedrijven

Vanaf 1 januari 2023 is het gratis gescheiden inzamelen van plastic verpakkingen en drinkpakken (pd) en glas voor bedrijven en organisaties ook mogelijk. Zij kunnen zich hiervoor tot 18 mei 2022 aanmelden via het loket www.afvalgoedgeregeld.nl.

Inzameling voor consumentenverpakkingen

Het gaat om hetzelfde soort consumentenverpakkingen dat mensen thuis hebben. Dus niet om afval van een productieproces of wikkelfolies. Voorbeelden van organisaties die kunnen meedoen: scholen, kantoren, cultuur/sport/recreatie, zorginstellingen, horeca en winkels. De minimale aangeboden hoeveelheid verpakkingsafval per week is 240 liter. Dit is vergelijkbaar met de inhoud van 4 zakken of 1 kliko.

Hoe aanmelden

Het organiseren van bedrijfsafvalinzameling gaat buiten de gemeente om, dat geldt ook voor deze methode. De inschrijving en vragen lopen dus ook niet via de gemeente, maar via het Afvalfonds. Het Afvalfonds is namens de bedrijven die de verpakte producten op de markt brengen verantwoordelijk voor de inzameling en recycling hiervan. 

Meer informatie

Meer informatie is te lezen via www.afvalgoedgeregeld.nl. Organisaties en bedrijven kunnen zich via het inschrijfloket aanmelden. In principe kan elke organisatie zich inschrijven, maar er zijn wel voorwaarden. Die zijn te lezen op de website. Wie op 1 januari 2023 mee wil doen, moet zich aanmelden vóór 18 mei 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio