13.5 C
De Bilt

Hellendoorn Noord doorontwikkelen tot een mooie, nieuwe buurt

In de afgelopen jaren is er veel gebeurd in Hellendoorn Noord. Een nieuwe buurt is ontstaan. Een buurt met bewoners die al langer rond dit gebied wonen en natuurlijk de bewoners van de 61 nieuwbouwwoningen die in fase 1a gerealiseerd zijn. Nu is het tijd voor fase 1b. Een fase waarin 22 kavels worden uitgegeven.

Fase 1b bestaat uit 12 2/1-kap woningen en 10 vrijstaande woningen. Maar voordat deze woningen er staan moeten er voorbereidende werkzaamheden verricht worden. De sloop van de woning op het nog te ontwikkelen gebied is inmiddels afgerond en het bouwrijp maken van het gebied is de volgende stap. De planning is dat op 1 juni 2023 de ‘civiele’ werkzaamheden zijn afgerond en het gebied dus bouwrijp is.

Voorwaarden kaveluitgifte

In de tussentijd moet het college besluiten over de voorwaarden van de kaveluitgifte. In januari wordt een informatieavond voor belangstellenden gepland en in de maanden daarna zal de inschrijving, loting en trekking door de notaris plaatsvinden. Uiteraard wel allemaal onder het voorbehoud dat de civiele werkzaamheden, dus het bouwrijp maken van het gebied, vlekkeloos verlopen.

Hellendoorn Noord prachtig gebied

“Het gebied is al prachtig en wordt alleen nog maar mooier met de toevoeging van de nieuwe woningen. De aanleg van groen en de speelvoorziening in fase 1a wordt binnenkort gerealiseerd en ook voor deze nieuwe fase 1b geldt dat het een groen en speels karakter krijgt. We hopen dat we hier straks weer veel blije bewoners mogen verwelkomen”, aldus Gea Oord, wethouder wonen.

Meer informatie

Op de website van de gemeente (www.hellendoorn.nl/hellendoorn-noord) staat meer informatie over de doorontwikkeling van Hellendoorn Noord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio