10.4 C
De Bilt

Hellendoorn regelt tijdelijke opvang van vluchtelingen

De gemeente Hellendoorn heeft een geschikte locatie gevonden om 15 vluchtelingen tijdelijk op te vangen. De groepsaccommodatie Berghoeve aan de Terhoekseweg 1 en 1a in Haarle wordt hiervoor in de komende twee weken gereed gemaakt. Direct omwonenden zijn hier inmiddels over geïnformeerd.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de 25 Veiligheidsregio’s opdracht gegeven om tijdelijke opvanglocaties te zoeken om de druk op aanmeldcentrum Ter Apel te verlichten. Concreet betekent dit dat er in Twente 225 vluchtelingen tijdelijk opgevangen worden. Deze aantallen worden evenredig verdeeld over de 14 Twentse gemeenten.

15 mensen in Hellendoorn

Voor de gemeente komt dit neer op de opvang van 15 personen. Ondanks dat de gemeente Hellendoorn al ruime inzet pleegt ten aanzien van de huisvesting van ruim 200 vluchtelingen uit Oekraïne, nemen we onze verantwoordelijkheid. We zullen zo goed mogelijk invulling geven aan deze opgave.

Op dit moment wordt gewerkt aan het schoonmaken en brandveilig maken van de locatie Berghoeve in Haarle. De verwachting is dat deze over twee weken bewoonbaar is. De locatie is geschikt voor mensen die minder zelfredzaam zijn. Dat hebben we aangegeven bij het COA. We zetten daarom in op het opvangen van deze groep kwetsbare mensen. De gemeente vertrouwt erop dat de vluchtelingen hier tot rust komen en dat ze warm worden ontvangen.

Vragen?

Kijk dan op de site www.hellendoorn.nl/opvang voor meer informatie. Kunt u het antwoord niet vinden, stuur dan uw vraag naar opvang@hellendoorn.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio