10.4 C
De Bilt

‘Kamers met aandacht’ voor jongeren gezocht in de gemeente Olst-Wijhe

De gemeente Olst-Wijhe begint met ‘Kamers met Aandacht’, een nieuwe oplossing voor jongeren van 18 tot 23 jaar die niet thuis kunnen blijven wonen of in een zorginstelling, maar ook nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. Dit initiatief is in samenwerking met Stichting Kamers met Aandacht, die jongeren verbindt aan mensen met een vrije kamer.

De stichting zoekt kamers in particuliere huizen voor deze jongeren. Dit kan bijvoorbeeld een zolderkamer bij een gezin zijn, een kamer bij iemand alleen of bij een ouder echtpaar, of zelfs een kamer in een studentenhuis. Belangrijk is dat de kamer minstens één jaar kan worden verhuurd en de huurprijs niet hoger is dan aanbevolen door de landelijke huurcommissie. “Als verhuurder speel je een hele mooie rol in het leven van een jongere”, aldus wethouder Judith Compagner. “Met aandacht en een luisterend oor maak je al een groot verschil. Dat is toch geweldig!”

Persoonlijke aandacht

‘Kamers met Aandacht’ is voor jongeren die tot hun 18e niet thuis konden blijven wonen. Deze jongeren gaan naar school of hebben werk en hebben geen ernstige problemen zoals psychische- of verslavingsproblemen. Ze krijgen hulp van hun eigen begeleider en kunnen rekenen op wat extra aandacht van hun tijdelijke huisgenoten, waarmee ze een eigen netwerk opbouwen totdat ze uiteindelijk op eigen benen kunnen staan.

Kamers met Aandacht
Beeld: Kamers met Aandacht

Zorgvuldige match

De koppeling tussen verhuurders en jongeren gebeurt zorgvuldig. Verhuurders kunnen zelf bepalen hoeveel aandacht ze kunnen geven en op welke manier. Jongeren betalen de maandelijkse huur, hebben een passende daginvulling (bijvoorbeeld werk of studie) en geen ernstige problemen die hun dagelijks leven belemmeren.

Kamers met aandacht in Olst-Wijhe

Stichting Kamers met Aandacht heeft op andere plekken in het land al 178 jongeren aan verhuurders gekoppeld. In de regio Midden-IJssel start dit project als proef voor bijna drie jaar, waarbij gezocht wordt naar kamers voor jongeren uit de gemeente Olst-Wijhe. Het doel is dat jongeren na deze tijdelijke periode kunnen doorstromen naar een andere woonruimte of volledig zelfstandig kunnen wonen.

Nieuwgierig geworden?

Mensen die een kamer vrij hebben en geïnteresseerd zijn om deze als Kamer met aandacht aan te bieden en andere geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.kamersmetaandacht.nl of contact opnemen via info@kamersmetaandacht.nl of tel. 06-11134685.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio