14.5 C
De Bilt

Lancering veteranencafé in de gemeente Olst-Wijhe: een plek voor verbinding en verhalen

Een groep enthousiaste veteranen uit de gemeente Olst-Wijhe kondigt met trots de start van het veteranencafé aan. Een nieuw initiatief waarbij veteranen elkaar kunnen ontmoeten. Het café opent zijn deuren vier keer dit jaar. Op donderdag 29 februari vindt het eerst café plaats in Eetcafé de Slinger in Wijhe. Vanaf 19.30 uur zijn veteranen welkom om ervaringen uit te wisselen.

Het veteranencafé biedt een unieke kans voor veteranen om verhalen te delen die ze misschien niet makkelijk met anderen kunnen of zullen delen. Thuis, op het werk of met vrienden. “Het is zo belangrijk dat we een plek hebben waar we ons begrepen voelen,” zeggen de initiatiefnemers. “Hier kunnen we praten over onze ervaringen, zonder uitleg te hoeven geven.”

Veteranencafé

Het café is niet alleen een plek voor het uitwisselen van persoonlijke verhalen en ervaringen, maar ook voor het plannen van toekomstige activiteiten. Tijdens de café’s kunnen de veteranen ook samen plannen maken voor het gezamenlijk beleven van de 4 mei herdenkingen of voor de veteranendag in 2025.

Naast de bijeenkomst in februari zijn er nog drie veteranencafés gepland dit jaar, telkens op een andere locatie in de gemeente: op 29 mei, 29 augustus en 27 november. De veteranencafé’s worden in samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe georganiseerd. Veteranen hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen.

Wilt u als veteraan sneller op de hoogte zijn van de activiteiten dit jaar? Geef dan uw mailadres en/of telefoonnummer door aan Berber Brand, communicatieadviseur gemeente Olst-Wijhe, via communicatie@olst-wijhe.nl of telefoonnummer 14 0570.  Dan zorgt zij ervoor dat deze gegevens bij de initiatiefnemers komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio