8.3 C
De Bilt

Maikel van Marle uit Dedemsvaart ‘Gewoon Doener 2017’

Dedemsvaart – Maikel van Marle is vanavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hardenberg uitgeroepen tot ‘Gewoon Doener van het jaar 2017’. Hij  heeft de prijs gewonnen vanwege zijn inzet voor de promotie van Dedemsvaart en zijn inzet bij onder andere het festival Roots&Boots.

Maikel van Marle

Met het winnen van de prijs wordt Maikel van Marle de opvolger van Bertrand Stoeten, Charlotte Extercatte en Arsanio Wiet, die de afgelopen jaren deze prijs in ontvangst mochten nemen. De verkiezing ‘Gewoon Doener van het jaar’ heeft de gemeente Hardenberg ingesteld om inwoners en ondernemers die bijzondere prestaties leveren in het zonnetje te zetten. In de afgelopen jaren heeft de gemeente Hardenberg gemerkt dat de mentaliteit van de inwoners of ondernemers vaak van doorslaggevende betekenis is. “Ook dit jaar zijn er weer veel mooie nominaties binnengekomen met indrukwekkende verhalen over voornamelijk de belangeloze inzet van inwoners en ondernemers. Iets waar we met elkaar bijzonder trots op mogen zijn”, vertelt burgemeester Peter Snijders.

Genomineerd

Na een oproep van de gemeente zijn er in totaal zijn  zo’n 20 personen voorgedragen door de samenleving, waarvan de jury drie personen heeft genomineerd. Naast winnaar Maikel van Marle waren Leonie Kremer en Harry Bijker genomineerd. Leonie Kremer is genomineerd door haar verbindende en aanjagende rol bij Gewoon Gezond Slagharen en voor haar inzet bij Plaatselijk Belang Slagharen. Zij zet zich al jaren met veel plezier actief in voor het dorp. Harry Bijker is genomineerd vanwege zijn enthousiasmerende en aanjagende rol bij sociale culturele activiteiten in en rondom Dedemsvaart. Ook bij het evenement Iedereen Zingt heeft hij zich vol overgave ingezet om er een succes van te maken. Hij zoekt de verbinding tussen mensen en brengt groepen samen.

Verkiezing

Alle inwoners en ondernemers konden ook dit jaar weer genomineerd worden op basis van een aantal eenvoudige spelregels. Om in aanmerking te komen voor een nominatie moet er sprake zijn  van een aansprekende prestatie of inzet op een onderscheidende of innovatieve wijze. Daarnaast geldt dat de aangedragen kandidaten in de gemeente Hardenberg moeten wonen of gevestigd zijn. Tot slot moet de inzet of prestatie geleverd zijn in het afgelopen jaar.

De jury bestond uit Arend Hofsink (Ondernemers Startpunt), Arthur Bouwmeester (welzijnsorganisatie De Stuw), Anja Dalhuisen (zangeres), Harald Drenth (dansschooleigenaar) en burgemeester Peter Snijders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio