21.7 C
De Bilt

Ombouwen kantoorgebouw Arkelstein 2 tot woongebouw

Het kantoorgebouw Arkelstein 2 staat al jarenlang leeg. Dat is een ongewenste situatie in deze tijd van woningnood. De eigenaar van Arkelstein 2 wil het gebouw daarom verbouwen tot woongebouw met appartementen voor mensen die dringend tijdelijk woonruimte zoeken.

Verhuur van het gebouw Arkelstein

Het gebouw heeft vier verdiepingen waar de eigenaar 31 appartementen wil realiseren. SallandWonen wil twee verdiepingen huren voor mensen die met spoed tijdelijke woonruimte zoeken. Denk hierbij aan jongeren, mensen die moeten verhuizen vanwege een baan in deze gemeente, mensen in echtscheidings-situaties en statushouders die wachten op permanente woonruimte in de gemeente Raalte.

Ook de gemeente Raalte wil twee verdiepingen huren voor de opvang van circa 60 vluchtelingen uit Oekraïne. De duur van deze opvang is nog niet bekend. De gemeente gaat uit van minimaal een half jaar. Als de noodzaak om Oekraïners op te vangen vervalt, komen deze twee verdiepingen beschikbaar voor tijdelijke particuliere verhuur. SallandWonen blijft dan de andere twee verdiepingen huren.

Informeren van betrokkenen

Salland Wonen, pandeigenaar Rob Knobben en Gemeente Raalte gaan tijdens twee informatiebijeenkomsten op 21 juni in gesprek met omwonenden en aanliggende bedrijven. Hier lichten zij de plannen verder toe en vertellen zij onder andere hoe zij zorgen voor ondersteuning rondom de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio