11.8 C
De Bilt

Ontwerpschetsen Kerkplein in Olst: wat vinden inwoners ervan? 

De riolering en het groen op het Kerkplein in Olst worden vervangen. Kortom: het plein in de gemeente Olst-Wijhe gaat op de schop. Dit is een uitgelezen kans om het plein van meer groen te voorzien en levendiger te maken. Het idee is een plein van, voor en door Olsternaren, aldus de initiatiefgroep Kerkplein Olst. Samen met de gemeente Olst-Wijhe heeft de groep gekeken naar de (on)mogelijkheden en wensen voor dè ‘eyecatcher’ van Olst: het Kerkplein. Het resultaat? Drie ontwerpschetsen waarop Olsternaren kunnen reageren.  Daarom de oproep aan alle Olsternaren: denk en praat mee over het Kerkplein in Olst.

Kerkplein

Op dinsdag 7 juni is er van 19.30 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst in het Holstohus in Olst. Inwoners kunnen daar de ontwerpschetsen bekijken en er is gelegenheid om vragen te stellen en natuurlijk om een reactie te geven op de plannen. Na afloop van de inloopbijeenkomst liggen de schetsen plus reactieformulieren in het Holstohus en in de kerk op het Kerkplein in Olst (tijdens openingsuren). Daarnaast staan leden van de initiatiefgroep op 3 en 10 juni op de vrijdagmarkt in Olst. De ontwerpschetsen zijn digitaal te bekijken op www.olst-wijhe.nl/kerkpleinolst. Daar staat ook het online reactieformulier.  

Vervolg 

Na 26 juni worden alle reacties gebundeld in een reactienota en maken de ontwerpers samen met de initiatiefgroep en de gemeente op basis van de reacties één definitief ontwerp. Als deze klaar is laten we het plan aan de inwoners zien. Vervolgens wordt het werk aanbesteed en kan er gestart worden met de uitvoering. Wanneer dit is is afhankelijk van de planning van de nutsbedrijven die erbij betrokken zijn en de levertijden van leveranciers. Het streven is om begin 2023 te starten. 

Financiën 

De kosten voor de gemeentelijke werkzaamheden (riolering en groen vervangen) zijn opgenomen in de gemeentelijke begroting. De kosten voor extra groen en het verlevendigen van het Kerkplein vallen niet binnen de begroting. Deze worden gefinancierd vanuit diverse subsidies en crowdfunding. Er is ook hulp van Stichting Eetbaar Olst-Wijhe en de leden van het Centrumarrangement.  

Meedoen?

Inwoners die willen helpen met de beplanting aanleggen, het metselen van een muurtje of een financiële bedragen willen doen? Zij kunnen contact opnemen met Gerry Herbst-Verkerk van de initiatiefgroep via 06-53495391of met Dennis Elshof van de gemeente Olst-Wijhe via 14 0570. Daar kunnen inwoners ook met vragen terecht.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio