20.8 C
De Bilt

Plan voor woningen in gebied Julianastraat Noord

Dedemsvaart – Er ligt een plan voor de bouw van 26 woningen in het gebied Julianastraat Noord in Dedemsvaart. In het pand van de voormalige Jumbo-supermarkt kunnen, naast de bestaande 3 appartementen, 4 nieuwe appartementen gerealiseerd worden. De openbare ruimte krijgt een nieuwe inrichting, waarbij aan de noordkant ruimte blijft voor parkeren. Het ontwerpbestemmingsplan om deze ontwikkeling mogelijk te maken ligt vanaf 10 oktober ter inzage. Op 18 oktober organiseert de gemeente Hardenberg een inloopbijeenkomst over het plan.

Het gebied Julianastraat Noord wordt globaal begrensd door de Julianastraat, Hortensiastraat, Zwiersstraat (achterzijde) en de Gentiaanstraat. Ook de voormalige Jumbo-supermarkt en het voormalige politiebureau staan in het gebied. Eerder al werd de voormalige bibliotheek gesloopt. Naar verwachting wordt het voormalige politiebureau nog dit najaar gesloopt.

Volgens de detailhandelsstructuurvisie concentreren winkels zich zoveel mogelijk in een compact kernwinkelgebied. Gebieden buiten het kernwinkelgebied waar voorheen detailhandel gevestigd was, krijgen een andere functie. Het gebied Julianastraat Noord is zo’n gebied. Daarom is een plan gemaakt om hier woningen te bouwen en het gebied een nieuwe inrichting te geven. Het plan toont de uitgangspunten van de toekomstige invulling van het gebied.

26 rijwoningen en 4 appartementen

Volgens het plan is er ruimte voor 26 rijwoningen in het zuidelijke deel van het gebied. De rijwoningen worden in een zogenaamde bajonet-structuur gebouwd. Dat betekent dat er geen doorlopende routes zijn, maar dat de routes steeds verschuiven waardoor zichtlijnen worden onderbroken. Dit past goed bij het karakter van Dedemsvaart. In het pand van de voormalige Jumbo-supermarkt is ruimte voor maximaal 4 nieuwe appartementen. In het gebouw zijn al 3 bestaande appartementen. Het is de bedoeling om de helft van het voormalige supermarktpand af te breken.

De rest van het gebied krijgt een nieuwe inrichting met tuinen, groen en verkeer- en parkeervoorzieningen.

Het noordelijke deel wordt vooral ingericht als parkeerterrein. Daarbij wordt rekening gehouden met de Aldi-supermarkt door te zorgen voor voldoende parkeerruimte en ruimte voor bevoorradingsverkeer om te manoeuvreren.

Inloopbijeenkomst

Het ontwerpbestemmingsplan om de ontwikkeling van dit gebied mogelijk te maken, ligt vanaf 10 oktober gedurende zes weken ter inzage. Op donderdag 18 oktober 2018 vindt een inloopbijeenkomst plaats over het bestemmingsplan. Belangstellenden kunnen tussen 17.00 en 19.00 uur binnenlopen bij De Baron in Dedemsvaart om het plan te bekijken. Vertegenwoordigers van de gemeente Hardenberg zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en een toelichting te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio