5.2 C
De Bilt

Popkoor Vocalicious viert lustrum met wervelende show ‘Confetti’

Ommen – “Toen ik dit koor voor het eerst dirigeerde viel mij meteen het grote enthousiasme op en dat is besmettelijk. Het wakkert ook mijn enthousiasme aan”, zegt dirigent Karlijn Kunnen. Niet alleen de geestdrift maar het hele koor is aanzienlijk en viert op 22 en 23 haar lustrum met de veelzijdige show ‘Confetti’ in theater De Carrousel. Het wordt het visitekaartje van de Ommer vocals.

Lustrum vol muzikaal avontuur

“We zijn vijf jaar geleden een muzikaal avontuur met elkaar aangegaan en willen nu met ons lustrum laten zien waar we staan. Het leuke is dat we met Confetti ook even terugreizen naar de beginjaren. Die zijn gevat in een een swingende medley,” zegt Tiny Hoving, voorzitter van de jubileumcommissie. Er wordt keihard gerepeteerd, choreografie getraind en de Vocalicious band is voor de gelegenheid uitgebreid met verschillende muzikanten. De Zwolse docent Bouke van Olst begeleidt hen naar soepel en verrassend samenspel en degelijke koorbegeleiding. De energie spat er vanaf bij muzikanten en zangers tegelijk. Tiny: “Naarmate onze showcase nadert komen bij iedereen de kriebels, van voorpret maar ook van de, positieve, zenuwen.”

‘Confetti’ staat voor diversiteit

Het koor, opgericht door de ondernemende Betsy Kalma en Anneke Veldman, heeft al vanaf dag één veel leden en bewijst dat diversiteit en saamhorigheid heel goed samen kunnen gaan. Oud en jong en vele popmuzieksmaken en stemsoorten zijn vertegenwoordigd. Vocalicious is eigenlijk een dwarsdoorsnede van Ommen, vandaar de naam van de jubileumshow: Confetti staat voor alle muzikale kleuren en persoonlijkheden binnen het koor.

Karlijn Kunnen zwaait de scepter

De eerste stappen worden gezet onder leiding van dirigent Margriet Bruggemans en pianist Reinder van Raalte. Zij werden opgevolgd door de Zwolse Karlijn Kunnen die met open armen werd ontvangen. Zij is dan ook een vakvrouw, een muzikale duizendpoot die zangeres, zangdocent, dirigent en componist tegelijk is. Karlijn: “Begin 2015 was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Een paar maanden ervoor had ik mijn eerste kindje gekregen en had echt zin in een nieuw muzikaal avontuur.”

Afwisseling in stemmen maken het verschil

Je kunt zeggen dat enthousiasme, afwisseling in stemgroepen, heel eigen arrangementen en repertoirekeus staan voor ‘typisch’ Vocalicious. “Het eerste jaar was mijn doel structuur in de repetities aan te brengen. Het koor kon enorm gaan groeien door de inbreng van uitgeschreven bladmuziek, op maat gemaakte eigen arrangementen. Niet synchroon zingen bij elke song maar veel meer afwisseling aanbrengen. Zodat niet alles een beetje hetzelfde klinkt en de muziekstukken aparte kunstwerkjes zijn”, vertelt Karlijn die een passie voor zingen heeft en een speciaal talent voor componeren van arrangementen. En dat is precies wat ‘Confetti’ tot een muzikaal feestje maakt. Melanie Wilschut is de tweede dirigent van Vocalicious die met verve veel repeteerwerk voor haar rekening neemt.

Het verhaal van de muziek

Karlijn: “Ik word enorm blij als ik een plan van A tot Z kan uitvoeren. Een liedjesprogramma samenstellen, arrangementen schrijven, de partijen inzingen, het repeteren, het bedenken van de pasjes, zangtechniek bijbrengen. Diep in de emotie van een liedje kruipen en het publiek laten voelen waar die emotie over gaat. Als dat alles samenkomt in een show waarin je mensen mee laat leven in het verhaal van de muziek, dan geeft mij dat een kick.” Dat laatste gaat natuurlijk op voor heel Vocalicious. Toegangstickets voor 22 en 23 maart kosten maar € 10,50 – kinderen betalen € 5,50- en zijn al eenvoudig online te koop op www.vocaliciousjubileumshow.nl . De show begint om 20:15 uur in Theater De Carrousel, Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio