9.9 C
De Bilt

Nieuwe rotonde Den Ham volgens planning klaar

Den Ham – Vrijdagmiddag 17 juli was het zover: de nieuwe rotonde nabij Harwig in Den Ham is open voor verkeer. Geheel volgens planning want het was aangekondigd om deze rotonde voor de bouwvak klaar te hebben en dat is dus precies gelukt. Hierdoor kan het verkeer weer gebruik maken van de Ommerweg, de Marleseweg en de Grotestraat.

Rotonde keurig volgens planning

Wethouder verkeer en tevens kernwethouder van Den Ham, Bart-Jan Harmsen, nam vanmiddag even een kijkje. Hij ziet dat er weer een afspraak uit het coalitieakkoord is uitgevoerd. “Dit is één van de verkeersknelpunten die we letterlijk in het akkoord hebben genoemd. Vanwege de veiligheid moest deze situatie aangepakt worden. Dat hebben we gedaan met een nieuwe rotonde en ik moet de medewerkers van de gemeente en de aannemer een groot compliment geven voor de manier waarop. Ze hebben voortdurend goed contact gehouden met de middenstand in Den Ham en ze hebben het keurig volgens planning opgeleverd. Inwoners, toeristen en ondernemers kunnen Den Ham weer veilig in en uit.”

Reconstructie Smitstraat – Marleseweg

De aanleg van de rotonde maakt onderdeel uit van de 2de fase van het project ‘Reconstructie Smitstraat – Marleseweg’. Met de opening van de rotonde kan het verkeer weer gebruik maken van de Ommerweg, de Marleseweg en de Grotestraat. Om tijdens de bouwvak ook de Smitstraat bereikbaar te maken is er een tijdelijke aansluiting gemaakt tussen het bestaande en het nieuwe deel van de weg. De aannemer, de firma Schagen, start dinsdag 11 augustus weer met het werk. Vanaf dat moment wordt de Smitstraat weer afgesloten. Om het centrum van Den Ham te bereiken vanuit de richting Ommen, is de éénrichting van de Grotestraat tijdelijk omgedraaid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio