4.1 C
De Bilt

Stichting Viitor ontvangt 1.500 euro door organisatie van Bos en Heuvelwandeltocht

Rijssen – Bestuurslid Marina Stokroos van de stichting Viitor kreeg zaterdag een cheque van 1.500 euro overhandigd. Dat gebeurde tijdens de Bos en Heuvelwandeltocht die zaterdag 24 september gehouden werd. Het weer hielp zaterdag niet mee bij het realiseren van een hoge wandelopkomst. Maar ondanks de regen gingen toch nog een krappe honderd wandelaars vanaf het clubgebouw van AVR de uitdaging aan en brachten de diverse routes tijdens Bos en Heuvelwandeltocht tot een goed einde.

De tocht werd georganiseerd door de wandelafdeling van AV Rijssen en door Rotary Rijssen Regge Regio. Vrijwilligers van deze clubs en van Viitor zetten zich hiervoor in.

Opbrengst voor Stichting Viitor

De opbrengst van de inschrijfgelden, de kantineverkoop en sponsoren ging dit jaar naar de stichting Viitor.
Stichting Viitor uit Rijssen houdt een school in stand in Siret, een plaats in Roemenië, op de grens met Oekraïne. Hier krijgen kinderen uit de regio opvang en les. De meeste kinderen hebben een verstandelijke achterstand en sommigen daarbij ook een fysieke beperking.

Schoolgebouw ook voor vluchtelingen

Sinds januari van dit jaar worden in het schoolgebouw ook vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. De stichting heeft geld nodig om de kinderen van opvang en les, en de vluchtelingen van de eerste basisbehoeften te kunnen voorzien. De opbrengst van de wandeltocht wordt hiervoor gebruikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio