21.1 C
De Bilt

Studenten van Saxion banen nieuwe paden Dwars door Salland

Salland zou nog meer en nog mooiere wandelroutes kennen als het mogelijk wordt oude in ongebruik geraakte paden weer openbaar te krijgen. Studenten van Saxion zijn samen met Dwars door Salland op zoek naar die paden van vroeger. Daarvoor roepen ze de hulp in van jou! Weet jij oude paden? Laat het dan vooral weten!

Vroeger had je kerkepaden, paden – vaak wat hoger gelegen in het moerassige land – waarover mensen op zondag naar de kerk gingen. Je had ook allerlei andere verbindingsweggetjes van boerderij naar boerderij of paden dwars door boerenland of langs een waterleiding naar het dorp. Door bijvoorbeeld nieuwbouw of ruilverkaveling zijn die paden verdwenen of afgesloten. Maar tijden veranderen, alle reden om te onderzoeken of we die paden weer terug kunnen vinden of misschien wel nieuwe paden kunnen toevoegen aan het netwerk van wandelpaden in Salland.

Studenten zien vele voordelen

De Saxionstudenten die op zoek zijn naar deze paden zien de voordelen al helemaal voor zich: “Wanneer de paden voorzien worden van heggen en andere beplanting slaan we meerdere vliegen in één klap! We verrijken het landschap, verhogen de biodiversiteit, bieden meer mogelijkheden voor (lokale) recreatie en er ontstaan nieuwe wandelroutes.”

Op oud kaartmateriaal hebben de studenten al een paar paden teruggevonden. “Maar we denken dat veel ‘kerkepaden’ niet vastgelegd zijn omdat het geen officiële paden waren. Daarom zijn wij op zoek naar informatie van Sallanders, die mogelijk zelf deze paden gelopen hebben. Heb jij informatie over een pad dat bij jou in de buurt heeft gelopen, of andere tips voor ons onderzoek? Wij horen het graag! Stuur dan even een mail naar info@dwarsdoorsalland.nl. Wij nemen dan snel contact met je op.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio