14.8 C
De Bilt

Takman IJzerwaren krijgt predicaat Hofleverancier

Ommen – Op donderdag 20 september 2018 ontvangen Rudi en Heidi Takman van Takman IJzerwaren uit Ommen het predicaat Hofleverancier. Commissaris van de Koning A.P. Heidema reikt deze onderscheiding uit aan de familie Takman.

Hofleverancier

Vanwege het honderdjarig bestaan van Takman IJzerwaren krijgt het bedrijf de status van Hofleverancier. Commissaris van de Koning A.P. Heidema reikt het predicaat uit dat hoort bij de onderscheiding. Dit predicaat is een Koninklijke onderscheiding voor bedrijven die een vooraanstaande plaats innemen, een onberispelijke reputatie hebben en ten minste 100 jaar bestaan. “Ik ben trots op dit mooie en echt Ommens bedrijf. Door steeds aan te passen aan de nieuwe omstandigheden heeft Takman zich ontwikkeld tot een stevig merk. Fantastisch dat Takman zich nu ook ‘Koninklijk’ mag noemen”, aldus burgemeester Hans Vroomen. De uitreiking van het predicaat vindt plaats op donderdag 20 september om 20.30 uur.

Geschiedenis

Takman IJzerwaren werd opgericht in 1918 door Egbert en Roelofje Takman. In eerste instantie bestond het bedrijf uit een aannemersbedrijf en een winkel waar artikelen werden verkocht die door aannemers veel gebruikt worden. Het assortiment werd uitgebreid met onder andere tuingereedschappen en huishoudelijke artikelen. In 1960 nam jongste zoon Jan Takman met zijn echtgenote Nel de winkel over. Jan specialiseerde zich in de verkoop van gereedschappen en machines, Nel nam de huishoudelijke artikelen voor haar rekening. Rudi Takman en zijn vrouw Heidi namen in 1995 het stokje over van de ouders van Rudi, de derde generatie Takman staat nog steeds aan het hoofd, ook hun drie zonen zijn inmiddels werkzaam in het bedrijf, dat werd uitgebreid met nog twee vestigingen in Zwolle en in Nijverdal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio