15.8 C
De Bilt

Naar een gezond dak tijdens de ‘Week van de asbestvrije schuur’

De gemeente Raalte organiseert in oktober weer de ‘Week van de asbestvrije schuur’. Heb je een kleine schuur met een dak van vóór 1994? Als het dak van golfplaten is, kan het asbest bevatten. De ‘Week van de asbestvrije schuur’ is hét moment om je asbestdak te vervangen. Deelnemers aan de themaweek ontvangen een gratis veiligheidspakket aan huis, krijgen tips van een professionele saneerder en bovendien worden de asbestplaten (als ze goed ingepakt zijn) kosteloos bij je thuis opgehaald.

De Week van de asbestvrije schuur vindt plaats van 7 tot en met 12 oktober. Iedereen die zich aanmeldt, ontvangt aan het begin van die week het benodigde veiligheidspakket. Op zaterdag 12 oktober worden de goed ingepakte asbestplaten aan huis opgehaald door Asbest Service Salland.

Meedoen met verwijderen asbestdak? Doe eerst een melding bij het Omgevingsloket

Als je mee wilt doen, moet je je voornemen om het asbestdak zelf te verwijderen melden op www.omgevingswet.overheid.nl. Doe dit vóór 1 oktober in verband met de verwerkingstijd. Voor het zelf saneren van een asbestdak is geen vergunning nodig, een melding volstaat. Let op: het saneren van asbest valt onder ‘sloop-werkzaamheden’. Na je melding ontvang je (digitaal) een acceptatiebrief van de Omgevingsdienst IJsselland. Als de Omgevingsdienst binnen vijf werkdagen na ontvangst van de brief geen contact met je opneemt, mag je het asbest zelf verwijderen.

Aanmelden bij gemeente voor ‘Week van de asbestvrije schuur’

Vervolgens kun je je aanmelden voor de ‘Week van de asbestvrije schuur’ via asbestdaken@raalte.nl. Vermeld daarbij je contactgegevens en stuur een kopie van de brief van de Omgevingsdienst mee. Asbest Service Salland neemt contact met je op om een afspraak met je te maken om het veiligheidspakket en het benodigde inpakfolie langs te brengen. Ook voor het ophalen van de asbestplaten zal de saneerder een afspraak met je maken.

Meer weten over het zelf verwijderen van een asbestdak? Kijk dan op www.raalte.nl/stappenplan-asbestdaken-kleiner-dan-35-m2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio