23.8 C
De Bilt

Zwembad De Kiefer in zomer gesloten door werkzaamheden

Dedemsvaart – Zwembad de Kiefer in Dedemsvaart is van 21 juli tot en met 2 september gesloten voor publiek in verband met werkzaamheden. Naast het aanbrengen van nieuwe plafonds in de zwemzaal worden ook plafonds in de overige ruimten vervangen. Daarnaast krijgen alle ruimten led-verlichting en worden de ontvangsthal en het bezoekersterras opgeknapt.

Plafondplaten De Kiefer vervangen

In januari dit jaar werden alle plafondplaten uit de zwemzaal van De Kiefer verwijderd. Dit gebeurde op advies van bureau Aboma. In december vielen enkele plafondplaten in de zwemzaal naar beneden.Uit het onderzoek van Aboma bleek dat er te veel ruimte zat tussen de plafondplaten van houtwolcement en de stalen ophangconstructie. Hierdoor bestond het risico dat de plafondplaten uit de constructie konden vallen. Het college van burgemeester en wethouders besloot hierop dat het hele plafond moest worden verwijderd en vervangen.

Spanplafond voor de zwemzaal

De schuine delen van het plafond in de zwemzaal krijgen een spanplafond. Dit is een lichtgewicht plafond met een hoge akoestische waarde. Ook is het eenvoudig in onderhoud en heeft het een moderne uitstraling. Naast het spanplafond wordt de rest van het plafond in de zwemzaal en de overige ruimten in het zwembad  voorzien van lichtgewicht plafondplaten.

Toekomstbestendig maken

Met het vervangen van het plafond wordt ook meteen de verlichting die nog niet is uitgevoerd met led aangepast. De receptiebalie wordt vernieuwd en de ontvangsthal en het bezoekersterras krijgen een nieuwe verflaag. Hiermee is zwembad De Kiefer de komende jaren weer toekomstbestendig.

Overlast beperken

Wethouder Falco Bruinsma wil de overlast voor bezoekers zo veel mogelijk beperken. “We hebben er bewust voor gekozen om de werkzaamheden in de zomervakantie te laten uitvoeren. Er zijn dan geen zwemlessen en ook heeft de zwemvereniging dan een zomerstop. Het is een flinke klus om alle werkzaamheden in die zes weken uit te voeren. Maar we zetten alles op alles ,zodat het zwembad na de vakantie weer gewoon gebruikt kan worden.”

Abonnementen worden verlengd

In verband met de werkzaamheden is zwembad De Kiefer gesloten van vrijdag 20 juli 18:00 uur tot maandag 3 september 07.00 uur. Tijdens de sluiting kunnen abonnementhouders met hun abonnement zwemmen in openluchtzwembad Hattemat in Gramsbergen en zwembad De Slag in Hardenberg. De einddatum van jaar- en kwartaalabonnementen wordt vanwege de sluiting met zes weken verlengd. Bezoekers die vragen hebben kunnen hiervoor tijdens de reguliere openingstijden contact opnemen met het zwembad via telefoonnummer 0523 610 123. Het zwembad start de eerste week van september met feestelijke activiteiten. Het programma hiervoor wordt in augustus bekend gemaakt.

Onderzoek gemeentelijke sportaccommodaties

Door de problemen met het plafond bij De Kiefer, maar ook bij sportaccommodaties in de omgeving, is besloten om plafondplaten van houtwolcement in de gemeentelijke sportaccommodaties te vervangen. Op dit moment worden alle sportaccommodaties in de gemeente grondig geïnspecteerd. De gemeente verwacht de resultaten van dit onderzoek in het najaar. Daarnaast zijn afspraken gemaakt met beheerders van de gebouwen over het melden van incidenten, zoals losliggende plafondplaten. In gebouwen zonder beheerder controleren medewerkers van de gemeente het pand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio