17.3 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Aanvang bouw in Mauritspark nieuwe huisvesting medewerkers Sittard-Geleen

Sittard-Geleen – Op dinsdag 5 september gaf wethouder Léon Geilen het startsein voor de verbouwing van het pand waar in 2025 de eerste twee gemeentelijke teams een nieuwe werkplek krijgen: Wijkbeheer en Openbare Ruimte.

Mauritspark

De verhuizingen van team Wijkbeheer en team Openbare Ruimte naar het Mauritspark is één van de vier grote verhuisprojecten binnen de gemeente. De komende jaren realiseren we daarnaast de nieuwe bestuurlijke en ambtelijke huisvesting in Geleen (Stadswinkel en Hanenhof), Vidar aan de Mijnweg/Tunnelstraat in Geleen en het Huis aan de Markt in Sittard.

Gemeentewerf

De nieuwe locatie wordt de thuisbasis van de teams die zich bezighouden met het onderhoud, inrichting en beheer van de openbare ruimte. Vanuit deze centrale plek bedienen zij voortaan de hele gemeente. De huidige gemeentewerven in Geleen (Jubileumplein) en Sittard (Industriestraat) zullen dan ook sluiten als de nieuwe locatie klaar is. Hoewel ook vanuit de gemeentewerf in Born de meeste collega’s verhuizen blijft de locatie daar wel in gebruik.

Belanghebbende bij het bouwbord
Belanghebbende bij het bouwbord – Foto: gemeente Sittard-Geleen

Klaar voor de toekomst

Met de onthulling van het bouwbord is de (ver)bouw van de nieuwe locatie van start gegaan. Bij de verbouwing wordt de buitenkant van het gebouw teruggebracht in originele stijl, waardoor het zijn representatieve uitstraling terugkrijgt. Met deze metamorfose snijdt het mes aan twee kanten, niet alleen ontstaat er een aantrekkelijke nieuwe werkplek voor medewerkers, ook geven we ook een eerste impuls aan de ontwikkeling van het nieuwe bedrijventerrein Mauritspark in Geleen. Uiteraard is er bij de verbouwing veel aandacht voor duurzaamheid en hergebruik van materialen.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio