20 C
De Bilt

Aanvang sloop OCI pand Mijnweg voor nieuwbouw Vidar

Sittard-Geleen – Op dinsdag 14 mei trapten wethouder Judith Bühler en wethouder Leon Geilen de sloop af van het voormalige OCI pand aan de Mijnweg in Geleen. De sloop is naar verwachting medio september afgerond. Begin mei is het ontwerpteam aan de slag gegaan voor het ontwerp van de nieuwbouw voor participatiebedrijf van de Westelijke Mijnstreek Vidar die op deze locatie gerealiseerd zal worden.

Nieuwbouw

“Nieuwbouw is nodig voor Vidar. Het ontwikkelt en wordt veel breder.“ vertelt wethouder participatie Judith Bühler. “De huidige huisvesting is niet alleen verouderd. We gaan van een participatiebedrijf naar een breder talentontwikkelbedrijf voor alle klanten van Vidar. De oude locatie voldoet niet om het niveau van dienstverlening aan onze klanten te kunnen bieden zoals we dat willen doen.”

Locatie Mijnweg

Voor de locatie Mijnweg is gekozen als de beste plek die beschikbaar is. Centraal gelegen in het verzorgingsgebied van Vidar met goede bereikbaarheid met het treinstation Geleen-Lutterade en goede verbindingswegen dichtbij.

Huisvestingsopgaven

De verhuizing van Vidar naar de nieuwe locatie aan de Mijnweg is onderdeel van een viertal omvangrijke huisvestingsprojecten binnen de gemeente. “Met de sloop van het OCI-pand komt de ruimte voor de nieuwe Vidar locatie beschikbaar en zetten we de volgende belangrijke stap om onze gemeentelijke diensten goed onder te brengen,” vertelt wethouder Leon Geilen verantwoordelijk voor huisvestingsprojecten. “Aan de nieuwbouw voor Wijkbeheer en IPOR is al een begin gemaakt. Daarnaast wordt gewerkt aan het Huis aan de Markt in Sittard en de nieuwe bestuurlijke en ambtelijke huisvesting.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio