4.1 C
De Bilt

Angelique Cremers maakt eerbetoon aan straatmuzikant Remco van de Vorst

Sittard-Geleen – Het eerbetoon aan ‘stadstroubadour’ Remco van de Vorst komt van de hand van de Sittardse kunstenares Angelique Cremers. Een driekoppige jury koos haar ontwerp voor de plaquette uit veertien inzendingen.

Met covers uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, vermaakte ‘De Bob Dylan van Zitterd’ bijna twee decennia lang het winkelend publiek in de binnenstad van Sittard.

“Het overlijden van Van de Vorst, vorige zomer op 56-jarige leeftijd, riep in Sittard dan ook heel wat reacties op”, zegt wethouder Andries Houtakkers (cultuur). “Nog steeds liggen er bloemen en andere voorwerpen op de plek waar hij vaak te zien was.”

Remco van de Vorst

Zijn overlijden raakte ook de gemeenteraad die het idee opperde voor een permanent gedenkteken. Cultuurinstelling De Domijnen organiseerde een ontwerpwedstrijd voor kunstenaars uit de regio. De veertien ingezonden ontwerpen zijn beoordeeld door een driekoppige jury, bestaande uit Guus van Engelshoven (conservator museum Hedendaagse Kunst De Domijnen), Jan Miltenburg (beleidsmedewerker kunst en cultuur, gemeente Sittard-Geleen) en Rino Vincken (voorzitter Centrum Management Sittard).

Angelique Cremers

De jury was positief verrast over het aantal inzendingen en de kwaliteit daarvan. Voorafgaande aan de jurybijeenkomst heeft elk jurylid alle inzendingen persoonlijk kunnen bestuderen. Op basis van compositie, originaliteit, en materiaal gebruik heeft de jury unaniem gekozen voor het ontwerp van de Sittardse kunstenares Angelique Cremers

Cremers (1966) is geboren in Schinveld, studeerde onder meer aan de Kunstacademie in Maasmechelen en maakt vooral schilderijen en beelden.

Het gedenkteken krijgt een vaste plek in de binnenstad. De exacte locatie wordt later bekendgemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio