16.3 C
De Bilt

Basisschool St. Franciscus wint Limburgse Verkeersquiz

Roermond/Brunssum – Basisschool St. Franciscus is de winnaar van de Limburgse Verkeersquiz 2018. Tijdens de finale in Roermond, op donderdag 14 juni 2018, versloeg de Brunssumse basisschool vier andere finalisten uit heel Limburg. De St. Franciscus vertegenwoordigde de regio Parkstad Limburg tijdens de verkeersquiz.

Initiatief Veilig Verkeer Nederland

De Verkeersquiz is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland. Doel van de quiz is het vergroten van kennis van het verkeer. Lopende en fietsende kinderen zijn namelijk kwetsbare verkeersdeelnemers. Ruim 90% van de verkeersongevallen met deze groep gebeurt binnen de bebouwde kom op minder dan een kilometer van huis af. Daarom organiseert VVN, district Limburg, jaarlijks de Limburgse Verkeersquiz voor basisscholen.

Spannend

De Verkeersquiz bestaat uit regionale voorrondes en een finale. In april 2018 won basisschool St. Franciscus de voorrondes in Parkstad Limburg, waaraan 15 scholen, 22 klassen en 632 leerlingen deelnamen. De Brunssumse basisschool nam het vervolgens op tegen vier andere finalisten uit Maastricht-Heuvelland, Noord-Limburg, de Westelijke Mijnstreek en Midden-Limburg.

Finale

Deze finale vond plaats op donderdag 14 juni in Roermond. De leerlingen van groep 8 van basisschool St. Franciscus verzamelden in totaal 65 punten en lieten daarmee de nummer 2, met 62 punten, achter zich. Het was een spannende finale, want tussen de eerste en laatste plaats zaten maar 8 punten verschil.

 

Leuk en leerzaam

Wethouder Math Houben (Onderwijs) bracht de winnende klas een bezoek: “Ik heb ze gefeliciteerd met een geweldige prestatie. Winnen is hartstikke leuk, maar nog belangrijker is dat ze hiermee aantonen dat ze de verkeersregels goed kennen. Dat is ook de meerwaarde van de quiz. Het is een leuke en spannende wedstrijd, maar het is óók een middel om de kinderen te motiveren om de regels goed toe te passen in de praktijk. Elke dag veilig thuis komen, dat is natuurlijk de echte hoofdprijs.”

 

Basisschool St. Franciscus won een bedrag van 500 euro met de quiz. Met dit prijzengeld gaan de 18 kinderen van de winnende klas een dagje naar Toverland.

Wethouder Math Houben had een bos bloemen voor juf Petra Besteman van de winnende klas. De kinderen werden getrakteerd op een ijsje.

 

Foto-bijschrift:

Math Houben feliciteert juf Petra Besteman van groep 8 van basisschool St. Franciscus met de eerste plek van ‘haar’ 8e klas in de Limburgse verkeersquiz.  Foto: Emile Verhijden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio