10 C
De Bilt

Gemeente Beek neemt deel aan
Volwassenenfonds Sport & Cultuur

De Gemeente Beek sluit zich aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Via het Volwassenenfonds verstrekt de gemeente subsidie aan minima voor deelname aan sportieve en culturele activiteiten. De subsidie bestaat uit het betalen van de contributie/lesgeld en de benodigde attributen. Op die manier kunnen mensen met weinig geld meedoen. Naast het plezier dat zij beleven aan sport en cultuur is hun deelname ook goed voor het opbouwen van sociale netwerken en het tegengaan van vereenzaming.

Zodat iedereen mee kan doen

Wethouder Thijs van Es: “Iedereen moet mee kunnen doen, óók aan sport en culturele activiteiten. Via Stichting Leergeld ondersteunen we in Beek al jaren de kinderen uit gezinnen met een smalle beurs. Via het Volwassenfonds gaan we dat ook voor volwassenen regelen.”

Beek neemt eerst 2 jaar deel aan Volwassenenfonds als proef

Het Volwassenenfonds wordt mede gefinancierd door de Provincie Limburg. De Gemeente neemt in 2023 en 2024 deel. In 2024 wordt de deelname van Beek aan het Volwassenenfonds geëvalueerd en zal er een voorstel worden gedaan voor de jaren daarna.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio