14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Gemeente Beekdaelen ontziet huurders en gebruikers met lagere indexering huurprijs

Beekdaelen – De wettelijke indexatie van de huurprijs is landelijk vastgesteld en varieert tussen de 7,6% en 12%. Een forse indexering in een jaar waarin elke inwoner, elk bedrijf, elke organisatie en elke vereniging al de nadelen van de inflatie en de energiecrisis heeft mogen ondervinden. Gemeente Beekdaelen doet dan ook een geste richting haar huurders en gebruikers en zal eenmalig een lager indexcijfer hanteren voor het jaar 2023.

Beekdaelen helpt verenigingen bij begroting

De gemeente is bereid om organisaties te compenseren en een indexcijfer te hanteren van 3,4%. Hiermee is in de begroting van Beekdaelen rekening gehouden. “De wettelijke indexeringen zijn fors en betekenen een grote hap uit de begroting van verenigingen, horeca en stichtingen”, aldus wethouder Peter Janssen. “We onderkennen het belang van onze maatschappelijke organisaties en zijn daarom graag bereid om als partner mee te denken.”

Wethouder Levin de Koster: “Het is en was geen makkelijke tijd voor onze organisaties. Eerst corona, toen de inflatie en daarna het energievraagstuk. Het is een samenloop van omstandigheden. Als gemeente willen we hen ondersteunen met dit gebaar, ook in moeilijke tijden.”

Vanaf 1 januari 2024 zal de gemeente een indexatiedatum aan het begin van het kalenderjaar hanteren en dit vastleggen als aanvulling op de bestaande overeenkomsten met de organisaties. Zo weet elke organisatie aan het begin van het jaar met welke indexeringen ze rekening moeten houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio