22.4 C
De Bilt

Beekdaelen: rondom IKL geen onregelmatigheden geconcludeerd

Beekdaelen – Het onderzoek van de Provincie Limburg naar de gang van zaken rond IKL, Stichting Paardensport Limburg en oud gedeputeerde Vrehen, was voor het college van de gemeente Beekdaelen aanleiding verschillende dossiers door te lichten. Niet alleen naar mogelijke relaties vanuit de gemeente Beekdaelen maar ook naar mogelijke relaties van de rechtsvoorgangers Onderbanken, Nuth en Schinnen. Zoals het er nu naar uit ziet hebben zich in Beekdaelen of in de voormalige gemeenten geen onregelmatigheden voorgedaan.

Ontwikkelingen rondom IKL serieus te nemen

Het college neemt de recente ontwikkelingen rondom IKL en de voormalige bestuurder zeer serieus. Zoals bekend heeft de Provincie opdracht gegeven diverse onderzoeken te doen naar onrechtmatigheden en integriteitsschendingen. Uit deze onderzoeken wil de Provincie duidelijkheid krijgen over wat zich heeft voorgedaan, waarbij alle vragen in dit kader een helder antwoord verdienen.

Transparantie noodzakelijk

Net als de gemeenteraad hecht het college grote waarde aan transparantie en openheid. Dat is ook de reden dat het college opdracht heeft gegeven intern dossiers door te lichten naar mogelijke onregelmatigheden binnen Beekdaelen en de voormalige gemeenten. Dat heeft enige tijd gekost, we hebben het hier namelijk over dossiers van de laatste acht jaren. Maar zorgvuldigheid gaat voor snelheid. Er zijn geen onregelmatigheden naar voren gekomen. Zoals wenselijk en gangbaar is informeert het college morgen eerst de fractievoorzitters over de uitkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio