15.1 C
De Bilt

Burgemeester sluit voor tweede keer drugspand

Echt – Burgemeester Hessels van de gemeente Echt-Susteren heeft vandaag een woning aan de Wirostraat in Echt voor de tweede keer op korte termijn gesloten, vanwege een grote hoeveelheid softdrugs. De woning gaat voor zes maanden op slot.

Harde aanpak

Mensen die worden betrapt op drugs in hun woning, ook in de vorm van een kwekerij,worden hard aangepakt. Woningen en bedrijfsgebouwen worden gesloten, maar ook andere instanties gaan ermee aan de slag, zoals de Belastingdienst, Openbaar Ministerie, FIOD-ECD en provincie.

 

Weet waar je aan begint

Een overtreding heeft nogal wat gevolgen. Burgemeester Hessels: “Je wordt dan van meerdere kanten aangepakt. Zo kan een uitkeringsinstantie ingrijpen, de Belastingdienst kan een naheffing doen en de energieleverancier kan een extra stroomrekening sturen of een schadevergoeding eisen als blijkt dat er geknoeid is met de meter. Daarnaast kan Justitie ook nog overgaan tot strafvervolging. Weet dus waar je aan begint”. Meer info over voorkomen van drugs in je buurt kun je terugvinden op www.watstaaterophetspel.nl

 

Levensgevaarlijk situaties

Volgens de burgemeester is de hardere aanpak niet alleen bedoeld om de overtreders van de Opiumwet aan te pakken, maar vooral ook om de omgeving te beschermen. “Het kweken van hennep is levensgevaarlijk, denk aan onveilige elektriciteitsaansluitingen. Ook kan het misgaan door chemische verbindingen bij een drugslab. Heel veel thuisbranden zijn hieraan te wijten. We vragen aan burgers om vermoedens van een wietplantage of drugslab, vooral voor hun eigen veiligheid, kenbaar te maken aan de politie. Dit kan ook anoniem via 0800-7000”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio