4.8 C
De Bilt

De gratis bibliotheek in Gerkesklooster-Stroobos

Gerkesklooster – “Je hoort hier gewoon!” zeiden initiatiefnemers van de bibliotheek in het Generatiehuis in Gerkesklooster-Stroobos tegen Miny Migchelbrink, toen ze aangaf dat ze wel mee wilde helpen om de bibliotheek in de vroegere school op te zetten. En nu is ze er elke vrijdag te vinden, in hetzelfde lokaal als waar ze haar carrière als schooljuf startte. Maar nu als vrijwillige bibliothecaresse.

Het schoollokaal is tegenwoordig natuurlijk anders ingericht. Er staan wat banken en stoelen, waar je alvast kunt beginnen om je nieuwste vondsten te lezen, en uiteraard kasten vol boeken. “De sectie streekromans is het grootst en het populairst,” vertelt Migchelbrink. “En onlangs hebben we een hele doos met dvd’s gekregen, dus men kan nu ook films lenen.” Voor elke leeftijdscategorie zijn er voldoende keuzemogelijkheden.

Alle boeken in de bieb zijn giften van dorpsbewoners en sympathisanten van ver buiten het Tweelingdorp. In juni is er gestart met een paar kasten en een tafel, maar inmiddels staan de wanden vol boekenkasten, die goed vol zitten. Er is dus genoeg te vinden!

“Het leuke van deze bibliotheek is de vrijblijvendheid ervan. Je mag zoveel boeken lenen als je wilt, je mag zelf weten hoe lang je ze houdt en het is helemaal gratis. Het enige dat we vragen, is dat je in de multomap registreert welke boeken je hebt meegenomen.”

En wie wil er in deze koude donkere dagen nou niet lekker wegkruipen met een mooi boek? Kom gauw langs, er is genoeg moois om uit te kiezen!

De bibliotheek is elke vrijdagavond geopend van 19.00 uur tot 21.00, maar ook tijdens de openingstijden van Om ‘e Nocht kinderkleding (maandag 09.30 – 11.00) en de inloopochtenden op de woensdagen kunnen er boeken geleend worden.

Generatiehuis Gerkesklooster-Stroobos, Hoogstraten 16 Gerkesklooster

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio